0
Kladionica

International Football Friendly Match-Hungary v Serbia Budapest, 24.03.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

NAJBOLJI SAVETI ZA USPEŠNO KLAĐENJE: Uživaj u fudbalu i naplati svoje znanje! (FOTO)

Objavljeno: 25.03.22 u 10:16

Kako se uspešno kladiti na fudbal? Recept postoji!

Nekim ljudima je poseta kladionicama vid povremene zabave i opuštanja, način da s vremena na vreme okušaju svoju sreću i oni se najčešće ne upuštaju u dublja razmišljanja o pravilima, u to kako unaprediti svoje veštine klađenja i generalno kako se uspešno kladiti.

S druge strane, ako na kladionicu gledaš kroz drugačiju prizmu, imaš mnogo toga da naučiš ako želiš da budeš uspešan i da dobici češće budu deo tvoje rutine.

Pokušaćemo da saberemo u okviru jednog teksta na šta sve moraš obratiti pažnju pre nego što uplatiš tiket. Bez obzira šta je tvoj cilj, zarada ili zabava bitno je da ste dobro informisani i imate kredibilne informacije. Naša preporuka je da posetiš sajt Kladionica.com gde ćete pronaći razumljive i vjerodostojne informacije koje će vam pomoći pri izboru kladionice.

Ohi Omoijuanfo Anthony Ohikhuaeme Mirko Ivanic Aleksandar Katai Superliga Srbije, derbi, Crvena Zvezda – Partizan Beograd, Srbija 27.2.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Odredi ciljeve

Šta je tvoj cilj klađenja i šta želiš da postigneš time?

Odgovore na ova pitanja treba da definišeš pre nego što se upustiš ozbiljnije u ovaj posao. Namerno kažemo posao, jer klađenje podrazumeva planiranje, ulaganje, praćenje i istraživanje kao i mnoge druge aktivnosti kojima se bavimo.

Dugoročno planiranje je i ovde važno kao i u bilo kom drugom poslu.

Ako si odlučio da se kladiš na fudbal mnogo će lakše ići sve ako zaista pratiš i voliš ovaj sport. Kada si zainteresovan za nešto, glatko ide i razmišljanje i zaključivanje o tome. Pretpostavljamo da ne želiš da utrošiš previše vremena za učenje i analizu nekih sportova ispočetka.

Zato, ako si zaljubljenik u fudbal, već si na dobrom putu da se uspešno kladiš u ovom sportu!

Ne zanosi se

Ne zanosi se da je kladionica tvoj način da se obogatiš na brzinu. Šansa da se to desi je jako mala, ali ako planiraš svoje korake na osnovu istraživanja povećavaš verovatnoću da će ovo biti isplativa aktivnost za tebe. Ako uđeš impulsivno u sve ovo, brzo ćeš se pokajati.

Odredi količinu novca koju si spreman da izdvojiš

Izuzetno važan korak je planiranje budžeta! Moraš imati nedeljni ili mesečni limit i na osnovu njega planirati kako ćeš raspolagati novcem.

Na gubitak moraš biti spreman, niko ne pogađa uvek i zato ta suma treba da bude prihvatljiva i da ne utiče značajno na kvalitet tvog života.

Novac koji si spreman da uložiš pametno rasporedi, nemoj rizikovati velike gubitke na jednom tiketu.

International Football Friendly Match-Hungary v Serbia
Budapest, 24.03.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Odluči se za način klađenja

Što se tiče klađenja na fudbal ima dosta načina na koje se možeš kladiti. Svaki način je dobar za nekoga, nađi koji najviše odgovara tebi na osnovu tvog vremena koji ulažeš u praćenje sporta, kvota, na osnovu tvog znanja, sposobnosti analize, iskustva i novca koji si spreman da uložiš.

Ako pametno izabereš način ili načine klađenja koje razumeš i koji ti idu, ti si na pravom putu da se uspešno kladiš na fudbal!

Ovo su neki od popularnijih načina klađenja:

Klađenje na krajnji ishod

Ovaj način klađenja je najpopularniji i to sa razlogom. On podrazumeva to da treba da pogodiš ko pobeđuje, domaćin ili gostujući tim ili je rezultat nerešen.

Dupla šansa

Dupla šansa je takoće veoma rasprostranjen način klađenja. Kvote jesu manje, ali je šansa da dobiješ veća. Ovaj vid klađenja podrazumeva da se kladiš na dva od tri moguća ishoda (pobeda domaćina, pobeda gosta ili nerešeno – biraš dve mogućnosti).

Klađenje na tačan rezultat

Kvote kod ove vrste klađenja su veće jer je verovatnoća da ćeš pogoditi manja. Za ovu vrstu klađenja poželjno je da si dobar poznavalac sporta, u ovom slučaju fudbala, da poznaješ spremnost i mogućnosti timova koji se susreću i slično. Nije jednostavno, ali ako još i pratiš statistiku, to ti može pomoći da predvidiš pravi rezultat.

Klađenje na tačan rezultat prvog poluvremena

Ovo je sličnan način klađenja kao prethodni, treba da predvidiš broj golova, ali u prvih 45 minuta utakmice. Kvote su ovde manje jer je često rezultat u ovom periodu 0:0.

Klađenje na prelaz

Ovo nije za svakoga, jer treba da budeš baš dobro upućen u mnogo stvari, ali moraš imati i sreće. Klađenje na prelaz znači da treba da pogodiš rezultat i posle prvog i posle drugog poluvremena.

Broj golova par ili nepar

Ako nisi spreman da mnogo rizikuješ ili se tek upuštaš u ovaj svet biće ovo pravi izbor za tebe. Ovde je potrebno da pogodiš da li će na kraju broj golova biti paran ili neparan, dakle šanse su 50-50.

Više/manje golova od granice

Za ovaj tip klađenja poželjna je veća umešnost. Treba da predvidiš ukupan broj golova, odnosno da li će biti manji ili veći od broja koji je odredila kladionica.

Proveri pre klađenja da li se računaju i golovi u produžecima ili samo u regularnih 90 minuta igre.

Pogodi strelca

Ova igra je izazov svoje vrste i već zahteva veće znanje i praćenje lige u kojoj se kladiš. Dakle, ako redovno pratiš fudbal, pratiš statistike, koliko je uspešan koji igrač kao strelac, pratiš kvote i slično, pokušaj, možda ćeš biti veoma uspešan!

Ovaj tip opklade podrazumeva da pogodiš da li će izabrani igrač ostvariti go ili ne u toku određene utakmice.

Klađenje na broj crvenih i žutih kartona

Ne bismo preporučili početnicima ovu kategoriju, ali pasioniranim ljubiteljima fudbala koji redovno prate statistike, poznaju odnose među klubovima i igračima svakako da. Kvote mogu biti primamljive.

Pratite kvote

Ne možeš biti uspešan kladioničar ako ne znaš šta su kvote.

Sreća u klađenju igra određenu ulogu, ali praćenje kvota, predviđanje, praćenje raznih statistika i informacija o timovima i igračima, analiza ipak nose prevagu.

Kvota predstavlja verovatnoću da će se nešto desiti na utakmici i kvote određuju stručnjaci na osnovu podrobnih analiza.

Obično su kvote izražene u decimalama i zavise od nekoliko glavnih faktora:

  • od sastava timova koji se takmiče, ali i od toga koji igrači iz tima igraju na utakmici
  • od očekivanog odsustva pojedinih igrača
  • važni su i rezultati tima u prethodnim utakmicama
  • od vremenskih uslovi i toga da li su igrači naviknuti na teren
  • od motivacije tima i određenih igrača
  • od toga da li je susret timova takmičarski ili prijateljski

Kvote su zaista važan pokazatelj, ali ne i jedini i zato treba da ih imaš na umu, ali i da razmišljaš svojom glavom. Njih formiraju stručnjaci, to je činjenica, ali ni oni ne mogu predvideti sve.

Pratite informacije o timovima

To što za neki tim navijaš ne znači da na njega moraš ili treba da igraš.

Ne mešaj ljubav i klađenje. Kod klađenja ljubav neka ostane po strani.

Upoznaj timove, igrače, prati kako se snalaze u određenim situacijama, kako igraju i razmišljaju, u kojim delovima utakmice su najjači i na osnovu ovih podataka biraj ko će u kojoj utakmici biti tvoj favorit.

Osim toga, prati i koja je udaljenost između utakmica koje su igrali, da li je tim umoran i da li je posebno motivisan iz nekih razloga.

Razmenjujte iskustva sa drugim kladioničarima

Razgovori sa drugim ljudima koji se ozbiljno i promišljeno bave klađenjem mogu biti korisni, a možda i korisniji nego druga istraživanja.

Od njih na konkretnim primerima možeš dobiti razrađene različite situacija, naravno, ukoliko su raspoloženi da svoje umeće, ali i svoje greške podele sa tobom.

Živa reč i konkretni primeri su oduvek bili najbolji put ka usvajanju lekcija!

Ako ništa, bar znaš na kojim mestima možeš pronaći iskusne kladioničare.

Zapravo, najbolja stvar je kada imaš to jedno, posebno mesto u koje ideš redovno, gde znaš ljude i zaposlene, pa gde imaš i s kim da prodiskutuješ o najboljim koracima.

Oprostite sebi greške

Nećeš uvek dobijati i to je normalno.

Ako se tek upuštaš u klađenje ne zaleći se, ispituj teren, usvajaj korisne stvari, savete, testiraj.

Iz gubitaka treba da učiš, a ne da se njima opterećuješ.

Klađenje, ako se time baviš ozbiljno, nije najlakša stvar na svetu, ali nije ni nesavladiva.

Obrati pažnju na naše savete i povećaj svoje šanse za dobitak!

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter