0
Košarka

Kosarka EuroCup season 2017-2018 Partizan v Lokomotiva Kuban Head coach Miroslav Nikolic Beograd, 08.11.2017. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

‘ČIM KAŽEM ISTINU ONI ME KAZNE’: ‘Muta’ Nikolić ponovo zagrmeo – nije ni kazna uspela da ga smiri!

Objavljeno: 25.03.22 u 17:10

Srpski košarkaški trener Miroslav Muta Nikolić, nedavno se našao u centru pažnje, pošto je nakon utakmice protiv Kolubare osuo žestoku paljbu po sudijama.

Trener Vojvodine je zbog toga kažnjen sa 230.000 dinara, a sada se ponovo oglasio pa je u razgovoru za ‘Danas’ prokomentarisao kaznu.

Čim kažem istinu oni me kazne. Nisam se bunio kad smo gubili utakmice a suđenje bilo fer, ali ovo protiv Kolubare je bilo smešno. A i kazna je smešna, dobio sam dve tehničke na pravdi boga. Nikada nisam komentarisao suđenje, mada su nam uzeli četiri utakmice ove godine. Ne zna se ni ko sudi, ovo su katastrofalne sudije, ovo je strašno. Na toj utakmici su nas krali od početka do kraja – rekao je iskusni stručnjak i potom dodao:

– Valjda ima neki kontrolor koji je video šta se dešavalo, nek kaže u izveštaju da je bilo tendenciozno i onda nek se kazne. Nije tačno da u Srbiji nema dobrih sudija, problem je što sude neki lopovi i njih treba izbaciti iz lige.

Nikolić ne odustaje od stava da je liga nameštena.

Treba da nas puste da igramo košarku, a ne da se po celoj ligi igraju nameštene utakmice. Liga je neregularna i treba da ih bude sramota zbog toga. Puno timova se bori za drugo mesto, ali se očigledno za nekog namešta – istakao je on.

Najveći problem u srpskoj košarci je loša organizacija.

Problem je organizacija takmičenja, Košarkaška liga Srbije je jako takmičenje, može svako svakog da dobije i treba da sude kvalitetne sudije. Takođe, mi treba da se borimo da nam košarka ne propadne. Sada ispada da srpskoj košarci ne treba Novi Sad kao centar. Ako je tako neka otvoreno kažu, pa da ne igramo više. Stalno se borimo se da se ovaj sport vrati u velike gradove i da tamo dignemo košarku. Kod nas se guraju sela. Nemam ništa protiv sela, košarka može i tamo da se igra, ali zna se da se na visokom nivou može igrati samo u gradovima. Tu su veliki sponzori.

Miroslav Nikolić ne želi da ga bilo ko šikanira.

Ja sam u srpskoj košarci već 50 godina, valjda sam nešto uradio za taj sport, a oni me kažnjavaju za stvari koje nisam uradio. Neću da se vežbaju na meni, da me šikaniraju i potcenjuju. Šalju ljude da se iživljavaju na meni.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter