1
Evroliga

FOTO: Twitter/@albaberlin

ALBA IMA KLJUČEVE ZVEZDINE ODBRANE, LO NEMA ZACRTAN PLAFON: Poraz u Berlinu, plej-of sve dalje, ali je Evroliga vrhunska ove godine! (VIDEO)

Objavljeno: 25.03.22 u 22:00

Zvezda pala nakon ogromne borbe!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Albe rezultatom ipak domaći su upisali trijumf rezultatom 74:70. Domaći su dočekali u Berlinu ekipu Crvene zvezde koja je na gostovanju Albatrosima traži izuzetno važan trijumf u trci za TOP 8. Alba je utakmicu otvorila odlično, najviši igrač Evrolige, Krist Koumadže je pravio probleme Zvezdi na obe strane terena, a nakon što se razigrao i Maodo Lo, domaći su napravili osetnu prednost od 11 poena.

Ipak ekipa Dejana Radonjića se nije dala, pa nakon kratke konsolidacije, uspeli su potpuno da podignu nivo odbrane i da se vrate u utakmicu, najviše zahvaljujući Nejtu Voltersu. Takođe mora se napomenuti da su domaćini izuzetno raspoloženi sa distance, pa za tri poena šutiraju preko 50 posto, dok Zvezdu u igri drže izgubljene lopte domaćih, koji su ih skupili već 10 za poluvreme.

Nastavak je počeo u izuzetno visokom ritmu, obe ekipe su uspevale da pronađu put do poena, proigrao je i Luk Sikma, a čak su crveno-beli uspeli da iznude isključenje Krista Koumadžea nakon tehničke i nesportske. Ipak tim iz Berlina u poslednjoj deonici spušta gvozdenu zavesu i limitira Zvezdu na svega 13 poena, a pored toga su na svaki koš ekipe iz Beograda imali spreman odgovor, i tako uspeli da trijumfuju u izuzetno bitnom meču.

Kod Zvezde najbolji je bio Nejt Volters sa 18 poena i pet asistencija, pratio ga je Nikola Kalinić sa 13, Ognjen Dobrić je imao 12, a Dejan Davidovac 11. U pobedničkom timu Maodo Lo je odigrao još jednu vrhunsku partiju, pa je postigao 22 poena, Džejlen Smit je dodao 17, a Luk Sikma 13 uz devet uhvaćenih lopti. Važno je napomenuti da crveno-beli nisu imali na raspolaganju Holinsa i Lazića.

Zvezda je sada i dalje na devetoj poziciji sa 11 pobeda i 14 poraza, dok je Alba na 11. mestu sa pobedom manje od večerašnjeg rivala.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

1 Komentara

  1. CZ ima 17 poraza i postoji realna mogucnost da bude 8. Ovo je NAJGORA evro liga od nastanka. Pride iz 8 ekipa izbacili ruse . Sa ovoliko poraza biti 8 pa to je nevidjeno !?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter