0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: FMP

BORAC STIŽE U ‘FMP ARENU’: Trener ‘pantera’ zna šta očekuje njegovu ekipu, želi da FMP nastavi u ovom ritmu!

Objavljeno: 25.03.22 u 18:30

Prognoze uoči početka sezone bile su takve da će klub iz Železnika do poslednjeg kola voditi borbu za opstanak.

Ipak, vredan rad stručnog štaba i igrača kreirao je potpuno drugačiju sliku i u završnici sezone FMP vodi borbu za mesto u plejofu ABA lige. Dva veoma bitna koraka napravljena su u prethodne dve utakmice kada je savladan direktan konkurent Cibona, a potom su izabranici trenera Nenada Stefanovića uspeli da u Novom Mestu upišu i najubedljiviju pobedu u sezoni.

Logično, raspoloženje u redovima Pantera je sjajno, ali vremena za slavlje i opuštanje nema. Već u subotu od 19 časova u ‘’FMP Arenu’’ dolazi dobro poznati rival Borac iz Čačka. FMP Meridian i Borac odigrali su već dve utakmice ove sezone, jednu u Čačku u ABA ligi, a drugu u Nišu u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća. Obe utakmice pripale su Panterima, ali i kako sam trener Stefanović ističe ova utakmica će zbog mnogo faktora biti potpuno drugačija:

Treći put u sezoni se sastajemo sa ekipom Borca, iako se veoma dobro poznajemo mislim da će i ova treća utakmica biti drastično drugačija u odnosu na prve dve, baš kao što se i druga razlikovala od prve. Najvažniji razlog za to je što ćemo i mi i oni biti u drugačijim sastavima u odnosu na prve dve utakmice. Svakako nas očekuje jedan zahtevan meč, oni su tim koji igra veoma dobro na gostovanjima i koji je ostvario velike pobede u gostima. Na nama je da nastavimo u ovom ritmu. Evidentno je da smo u poslednje dve utakmice stabilizovali našu igru u napadu, a želimo da defanzivno od prve sekunde nametnemo stvari koje nama odgovaraju pogotovo kada igramo u svojoj hali. Pozivam publiku da dođe u što većem broju jer je ovaj meč za nas veoma važan u ostvarenju ciljeva koje smo mogli samo da sanjamo na početku sezone – istakao je trener Pantera.

O narednom izazovu govorio je i mladi plejmejker FMP Milutin Vujičić:

– Očekuje nas teška utakmica na domaćem terenu protiv ekipe Borca koja zna da bude veoma nezgodna. Dobro poznajemo tim i dobro smo pripremljeni za utakmicu. Vjerujemo da će doći do nastavka pobedničkog niza ako damo svoj maksimum i ispoštujemo dogovor iz svlačionice.

Utakmica 24. kola ABA lige na program je u subotu od 19 časova. KK FMP poziva publiku da u velikom broju ispuni dvoranu i pomogne Panterima da naprave veliki korak ka ogormnom uspehu kakav je plasman u plejof regionalne lige.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter