0
Evroliga

Head coach Dejan Radonjic and Branko Lazic Crvena Zvezda v Baskonia Vitoria-Euroleague 2021/22 Beograd, 03.03.2022. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

RADONJIĆ PRED DUEL SA ALBOM: ‘Potrebno je da izvučemo sve iz sebe i pokušamo da tražimo šanse za dobar rezultat!’

Objavljeno: 24.03.22 u 20:51

Košarkaši Crvene zvezde doputovali su u Berlin gde ih u petak očekuje utakmica 32. kola Evrolige sa ekipom Albe.

Crveno-beli su nakon teške utakmice u Zagrebu i pobede nad ekipom Cibone, trenirali u utorak i sredu u Beogradu, a u četvrtak u ranim jutarnjim časovima i otputovali u Nemačku. Očekuje ih utakmica sa rivalom koji kroz istoriju duela u Evroligi nikako ne leži crveno belima i ima bolji skor u međusobnim mečevima (6-1).

Sergio Llull (L) Nikola Kalinic (C) and Austin Hollins (R)
Crvena Zvezda v Real Madrid-Euroleague 2021/22
Beograd, 08.03.2022.
foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Dodatni hendikep pred ovaj meč predstavlja odsustvo Holinsa, Lazića i Cirbesa, a sa ekipom su u Berlin otputovali i talentovani Topić i Vudragović:

„Alba je u dobroj formi. Tokom sezone je pokazala da može da igra na visokom nivou i smatram da je jedan od boljih mečeva odigrala ovde protiv nas, kada su nas apsolutno nadigrali i zasluženo slavili. U Berlin idemo značajno oslabljeni, sa timom koji je trenutno na raspolaganju da damo sve od sebe, da vidimo šta bi mogli da uradimo, svesni da je to kvalitetan protivnik i da će biti potrebno da izvučemo sve iz sebe i pokušamo da tražimo šanse za dobar rezultat” rekao je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Ognjen Dobric
Crvena Zvezda v Real Madrid-Euroleague 2021/22
Beograd, 08.03.2022.
foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Meč sa ekipom koja Zvezdi ne leži i bez važnog tandema (Holins i kapiten Lazić) uz već duže odsutnog Cirbesa:

“Potrebno je da se adaptiramo na ovu situaciju. U kratkom periodu smo ostali bez dva važna igrača. Imali smo dobru situaciju, bili u dobrom ritmu i igrama koje smo prikazivali nagovestili da možemo da nastavimo tako. Sada treba da se pregrupišemo i u novim okolnostima izvučemo maksimum. To nas malo uslovljava. Treba da se vidi kako ćemo da izgledamo, znamo da je protivnik dobar, da ima veoma dobar potencijal, da ima dobru igru. To je ekipa koja je kadra da igra na visokom nivou, sa puno trčanja, dobrih elemenata, odbrane na koju moramo da se adaptiramo. Trudićemo da se pripremimo što bolje možemo u ovoj situaciji i damo maksimum“.

FOTO: Starsport

Raspored u finišu je izuzetno težak, a Crvena zvezda u ovakvim okolnostima prinuđena da ide korak po korak:

“Napravili smo što smo napravili, ja sam veoma zadovoljan. Imamo četiri kola, tri meča na strani, zadnju utakmicu protiv prvaka Evrope. Složićete se da raspored nije dobar. Ima i drugih timova koji imaju svoje želje i ambicije. Idemo od utakmice do utakmice. U našoj novoj situaciji je potrebno da vidimo kako ćemo da se snađemo i koliko možemo“, zaključio je Dejan Radonjić.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter