0
Fudbal

FOTO: Twitter/@selecaoportugal

PORTUGAL NA KORAK OD SVETSKOG PRVENSTVA: Turska hrabro pala, Ronaldo bezopasan i u dresu reprezentacije!

Objavljeno: 24.03.22 u 23:19

Bivši evropski prvak na korak od SP!

Fudbaleri Portugala plasirali su se u finale baraža za Svetsko prvenstvo tako što su savladali selekciju Turske u izuzetno kvalitetnoj utakmici rezultatom 3:1. Meč je prošao u izuzetnom egalu, obe ekipe su imale svoje šanse, ipak tim sa Pirineja je u ovom momentu kvalitetniji i zreliji pa su i došli do pobede.

Portugalci su do prednsoti došli već u 15 minutu preko Otavija, da bi Dijego Žota duplirao prednost nekadašnjeg šampiona Evrope pred sam kraj prvog dela igre, a strelac prvog gola je bio sada u ulozi asistenta. Burak Jilmaz je u 20. minutu nastavka smanjio prednost, ali je iskusni napadač promašio penal pet minuta pre kraja utakmice. Konačan rezultat postavio je Mateus Nunjes u nadoknadi vremena.

Portugal u finalu baraža za Mundijal čeka ekipu Severne Makedonije koja je senzacionalno eliminisala Italiju na Siciliji i tako napravila istorijski uspeh.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter