0
Fudbal

Zlatan Ibrahimovic UEFA Europa League Red Star Crvena Zvezda - Milan, Milano 17.2.2021. 17. februar foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

IBRAHIMOVIĆ O RATU U UKRAJINI: ‘To je užasno i tragično, taman smo počeli normalno da živimo’

Objavljeno: 24.03.22 u 11:54

Zlatan Ibrahimović, jedan od najboljih fudbalera današnjice, prokomentarisao je situaciju u Ukrajini.

Ova tema se sve češće pominje, brojni sportisti su već izneli svoj stav, a među njima je sada i golgeter Milana, koji je pred duel protiv Poljske govorio o ratu.

– Mnogo je teško, ja sam za mir i ljubav, odmah je svoj stav izneo Ibrahimović, pa nastavio:

– Užasno je govoriti o ratu. Svoju poruku prenosim fudbalom. Igraćemo i nastojaćemo da na taj način širimo energiju i ljubav. Tragično je ovo što se dešava u 2022. Stvari, pa i nesporazume, trebalo bi rešavati na normalan način, razgovorom, a ne prolaziti kroz ratove u kojima ljudi moraju patiti zbog stvari zbog kojih ne bi trebalo. Upravo smo se rešili pandemije, izašli iz nje, počeli i normalnije da živimo, a onda ovaj užas…

Ibrahimović je istakao još jednom da se zakaže za što brži prekid sukoba.

– Želim biti pozitivan, deliti ljubav i da živimo u miru. Za to se zalažem i nadam se da će to doći što pre. Ali moram biti iskren, gasim TV čim krenu govoriti o toj tragediji, a ostale medije ne pratim. Prenose mi šta se dešava, ali ne pratim. Nadam se da će se situacija brzo primiriti, ali izbegavam pratiti. Protiv rata sam, teško je, ali fokusiram se na neke druge stvari, priznao je 40-godišnji napadač Milana.

Podsetimo, reprezetnacija Švedske će u polufinalu baraža za plasman na Mundijal igrati protiv Češke, a pobednik ovog meča će u finalu plej-ofa igrati sa selekcijom Poljske, koja je tamo prošla bez borbe, jer je Rusija suspendovana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter