0
Fudbal

Dusan Tadic (L) celebrates after scoring a goal Portugalija v Srbija - 2022 FIFA World Cup Qualifier Lisabon, 14.11.2021. foto: Starsport.rs ©

‘TO JE TOTALNO NEBITNO’: Tadića ne zanimaju brojke, kapiten ‘orlova’ biranim rečima o Piksiju, saigračima, narednim mečevima! (VIDEO)

Objavljeno: 23.03.22 u 21:51

Kapiten ‘orlova’ veruje u ovaj tim.

Reprezentacija Srbije odradila je danas trening u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, a u poslepodnevnim satima (17,00) ekspedicija Orlova odlazi u Budimpeštu gde je u četvrtak očekuje prva od dve martovske provere. Pet dana kasnije, 29. marta Srbija se sastaje sa Danskom u Kopenhagenu.

Dušanu Tadiću motivacija ne manjka ni u prijateljskim mečevima.

Pa mislim, kao što je Mister (Piksi) rekao, ako hoćemo da budemo ozbiljni takmičari, pobednici, moraš da imaš veliku želju na svakom treningu, svakoj utakmici. Nebitno je da li ima najveći značaj, nebitno da li je prijateljska. U svakom trenutku je cilj da prikažeš svoju igru, da pokažeš koliko si ozbiljan, da pokažemo da smo na pravom putu i pripremimo se u najboljem smeru. Želimo da pokažemo da smo i dalje onakvi kakvi smo bili u kvalifikacijama – poručio je Tadić.

Našem fudbaleru potpuno je nebitno to što se Srbija nalazi u trećem ‘šeširu’ u žrebu za Svetsko prvenstvo.

Mislim da nam je to sasvim nebitno. Pokazali smo, od kada je Mister došao, da smo fokusirani samo na našu igru, na nas, i to nam savršeno prija. Momci i svi ovde osećamo samopozdanje, fokusirani smo samo na nas i bitno je samo kako mi da odigramo. Naravno, voleli bismo atraktive proivnike, i biće tako, jer je to Svetsko prvenstvo. U svakom slučaju fokusirani samo na našu igru i neće biti problema.

Dragan Stojković je dolaskom na mesto selektora reprezentacije Srbije uneo posebnu energiju u tim, koja je svima potrebna.

Bili smo i pre jaki indvidulano, ali mislim, otkad je Mister došao, da nam je usadio zajedništvo, okupio nas, stvorio dobru atmosferu, pozitivnu, iskrenu, i onda se sve to sklopilo. Tek onda taj individualni kvalitet dođe do izražaja. Svako radi što treba da radi, što se očekuje od svih i onda nema problema. Vlada zajedništvo, sloga, uživanje, jednostavno znamo šta predstavlja naša zemlja. Igramo sa ljubavlju, strašću i sa željom da to i lepo izgleda i da navijači uživaju.

Tadiću malo fali da ‘prebaci’ brojku od 90 utakmica za reprezentaciju.

– Nikad, stvarno, nisam razmišljao o tome, to je totalno nebitno, stvarno nebitna stvar. Bitno je šta postigneš sa ekipom. Ovo će mi biti drugo Svetsko prvenstvo, to se gleda, i šta tamo napraviš, a ovo da li si odigrao 10, 20, 50, 150 utakmica – to je totalno nebitno.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter