0
Tenis

FOTO: Twitter/@ashbarty

NEVEROVATAN ŠOK U SVETU TENISA: Prvi reket sveta iznenada objavila povlačenje iz sporta, uradila je sve što je htela! (VIDEO)

Objavljeno: 23.03.22 u 08:42

Kraj u 25. godini!

Najbolja tenisrka sveta i trostruka Gren slem šampionka, Ešli Barti, objavila je da se povlači iz tenisa. Ona je to otkrila u intervjuu sa nekadašnjom teniserkom, i kako Ešli kaže svojom dobrom prijateljicom, Kejsi Delakvom, a i sve je podelila na društvenim mrežama:

„Danas je težak dan i napunjen emocijama za mene. Objavljujem povlačenje iz tenisa. Nisam bila sigurna kako da podelim ove vesti sa vama, pa sam pitala moju dobru prijateljicu Kejsi da mi pomogne. Jako sam zahvalna za sve što mi je sport pružio i ostavio me da se osećam ponosno i ispunjeno. Hvala svima koji ste me podržavali na mom putu. Uvek ću biti zahvalna za večne memorije koje smo stvorili zajedno“, napisala je Australijanka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ash Barty (@ashbarty)

Ona je u intrevjuu rekla sledeće:

„U svom srcu, znam da sam spremna. Zahvalna sam za sve što mi je tenis dao, ali spremna sam da se povučem, da jurim druge snove i da odložim rekete“, rekla je Barti i dodala:

„Osvajanje Vimbldona, to je bio jedini istinski san koji sam imala u tenisu, promenilo mi je perspektivu. Tada sam već imala osećaj i razgovarala sa svojim timom. Preostala je jedna stvar – Australijan open“.

Prešla je veliki put i jako se istrošila prema njenim rečima:

„Nemam više to u sebi. Znam da sam potrošena, fizički više nemam šta da dam i emotivno nemam u sebi potrebno htenje. To je, za mene, uspeh – dala sam sve ovom divnom sportu i srećna sam zbog toga“.

I za kraj je rekla:

„Znam da sam ovo radila i ranije, ali sada je drugačiji osećaj. Hvala svima koji su me podržavali na mom putu. Biću uvek zahvalna na uspomenama koje smo zajedno stvorili“, zaključila je Barti.

Barti je osvojila tri najveća turnira, Rolan Garos 2019., Vimbldon 2021., kao i Australijan Open ove godine. Poznata je i po tome što nikada nije izgubila finale najvećih turnira u singlu. US Open je osvojila jedino u kategoriji dublova 2018., a zanimljivo je da je u ovoj konkurenciji igrala finale na svakom Gren slemu. Prvi put je došla na čelo ATP liste u maju 2018., a tu se nalazi i sada u trenutku povlačenja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter