2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

‘A NEKO JE PORAŽEN OD TOG BAUKA RENDŽERSA’: Iliev se osvrnuo iza sebe pa podvukao crtu – ‘Sve je bilo baš onako kako smo se nadali!’

Objavljeno: 22.03.22 u 19:22

Sportski direktor crno-belih sumirao utiske.

Iza FK Partizan je jedan vrlo turbulentan period, ‘parni valjak’ je imao i uspona i padova, kako u evropskom tako i u srpskom fudbalu.

Utiske je sumirao sportski direktor Partizana, Ivica Iliev, koji ističe da je ekipa u drugom delu sezone sve do derbija izgledala sjajno.

Kada sve sumiram, Partizan je u drugom delu sezone do derbija bio sjajan, slavili smo u nemogućim uslovima u Nišu, potom i protiv Radničkog 1923, a vrhunac su bile utakmice u Ligi konferencija sa Spartom, gde smo takođe bili izuzetni. Sve je bilo baš onako kako smo se nadali i planirali tokom dobro odrađenih priprema, ali… Verovatno su upravo dva pomenuta meča sa Česima i dovela do umora, pražnjenja i određene vrste tereta sa kojim smo posle samo dva dana otišli na duel sa Crvenom zvezdom, daleko odmornijom, svežijom u tom trenutku – rekao je Iliev za Telegraf i potom dodao:

Nismo bili na nivou, poraženi smo u derbiju i usledio je pad, potom se uvikla i nesigurnost koja nas je pratila čak i u nekim utakmicama kada smo igrali dobro, kao, recimo, protiv Mladosti iz Lučana. Zato je pobeda u Surdulici veoma važna za samopouzdanje celog tima i omogućiće mir tokom pauze, vreme da se odmorimo, pripremimo i pregrupišemo, kako bismo završnicu regularnog dela takmičenja i plej-of odigrali kako treba.

Evropska ‘turneja’ crno-belih završena je u 1/8 finala Lige konferencija, kada je holandski Fejenord eliminisao tim iz Humske ulice.

– Iskreno smatram da je plasman u osminu finala jednog evropskog takmičenja veliki uspeh, šta god neko pričao i pokušavao posle svega da izvrne činjenice. Kada sam prošlog leta govorio da ćemo doći baš do te faze u Ligi konferencija, govorili su da sam lud, ali sam verovao da možemo, da imamo i tim i trenera koji mogu da iznesu takav izazov i bio sam u pravu. Verujem i da bismo napravili korak više da nismo naleteli na Fejenord, koji ima kvalitet i igrače na nivou Lige šampiona, a u šta ste mogli da se uverite minulog vikenda u holandskom derbiju pomenutog tima sa velikim Ajaksom u Amsterdamu, u kome su tokom većeg dela meča bili opasniji tim, vodili dva puta i zbog individualnih grešaka poklekli pet minuta pre kraja. No, dobro, već je postala navika da se sve dobro što uradi Partizan umanjuje, a veličaju drugi, uz napomenu da je Sparta koju smo mi savladali dva puta jednom pobedila, a jednom poražena od tog “bauka” Rendžersa, u grupnoj fazi Ligu Evrope. Partizan je posle decenije i po stigao do ove faze u nekom evropskom takmičenju, doneo mnogo I srskom fudbalu koji će od tih rezultagta ubirati plodove i to očito nije ni dobro, niti dovoljno. Možda bi bilo kritika i da smo zaista osvojili Ligu konferencija, ne bi me ni to začudilo.

Partizan je u prvom meču protiv Fejenorda bio znatno oslabljen, pošto Aleksandar Stanojević nije mogao da računa na Rikarda Gomeša.

– Ne sporim da je Fejenord kvalitetniji tim, videli ste i sami kako igraju i kakve fudbalere poseduju, ali sam uveren da bismo im značajno otežali dvomeč da smo mogli da računamo na Rikarda i u prvoj utakmici i veoma žalim što nije igrao. Sa njim, kao trenutno najboljim igračem i napadačem i to ne samo u Srbiji, već i na Balkanu smo u revanšu bili daleko konkretniji, ozbiljniji, pametniji na svakom delu terena, mogli i do boljeg rezultata da smo iskoristili neke prilike. Biće sigurno onih koji će reći da jedan fudbaler ne čini tim, ali ću ih podsetiti na minuli derbi Reala i Barselone i izostanak Karima Benzeme u redovima madridskog tima, koji ih je oslabio bar za 50 odsto i kumovao ubedljivom porazu.E, u toj meri i nama znači Rikardo, što se videlo u revanšu, u Roterdamu.

0
0

2 Komentara

  1. Opet ovaj narkoman prica nesto o fudbalu? Jel ima on neku funkciju ili se vodi kao sporstki direktor u ostavci?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter