0
Košarka

Kosarka Basketball ABA season 2019-2020 Crvena Zvezda v Cedevita Olimpja head coach Dragan Sakota (C) Beograd, 01.03.2020. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

‘ON JE IZVUKAO ZVEZDU’: Šakota ima novi klub, Španci ga predstavili na neverovatan način!

Objavljeno: 21.03.22 u 19:20

Srpski košarkaški trener Dragan Šakota promovisan je u novom klubu.

Poslednji klub koji je Šakota predvodio sa klupe, bila je Crvena zvezda, a nakon rastanka sa timom sa Malog Kalemegdana, iskusni stručnjak je napravio dvogodišnju pauzu.

On je sada pronašao novi angažman, pa će u narednom periodu voditi špansku Saragosu.

Reč je o treneru sa veoma dugom karijerom u raznim zemljama, sa uspesima i sa mnogo iskustva u pre svega ekipama koje su u komplikovanim situacijama. Tako je izvukao Bolonju, AEK ili u poslednje vreme Zvezdu. Kao trener, on ima sposobnost da postane vođa na miran način i zna kako da zasluži poštovanje svojih igrača poznavanjem igre i pristupom istoj – rekao je sportski direktor Saragose Toni Muedra.


U ‘paketu’ sa Šakotom, u redove španskog kluba stigao je Šon Kilpatrik, bivši član Golden Stejt Voriorsa, Milvokija, LA Lejkersa, a potom i Panatinaikosa, Budućnosti, Gran Kanarije.

Podsetimo, Dragan Šakota je predvodio Crvenu zvezdu do 2020. godine, a posle toga nigde nije radio. To mu je inače bio drugi mandat na klupi kluba sa Malog Kalemegdana. Šakota ima veoma bogat trenerski dosije, u karijeri je vodio IMT, Zadar, Cibonu, Paok, Apolon, Iraklis, Aris, AEK, Olimpijakos, Crvenu zvezde, Trabzon i Antaliju…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter