1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO:Cibona/Mihal Jacic

ABA LIGA: Zvezda se mučila, pa posle drame slavila protiv Cibone!

Objavljeno: 21.03.22 u 20:56

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cibonu rezultatom 78:74 u 23. kolu ABA lige.

U meču koji je spustio zavesu na ovu rundu, crveno-beli su teže nego što je iko očekivao savladali mladu ekipu iz hrvatske prestonicu i sada imaju 19 pobeda i dva poraza u sezoni. Dejan Radonjić nije mogao da računa na Branka Lazića, Ostina Holinsa i Majka Cirbesa, što se i te kako osetilo u igri branioca prstena, ali su igrači koje je imao na raspolaganju bili dovoljni da se dođe do trijumfa.

Od početka do kraja utakmice u ‘Draženovom domu’ igralo se u serijama, a Zvezda je uspela protivnika da slomi tek u poslednjim momentima utakmice. Cibona je tokom meča nekoliko puta imala prednost, koja je išla do maksimalnih plus pet u trećoj deonici, dok je vođstvo srpskog tima bilo u nekoliko navrata i dvocifreno. Ipak, u finišu utakmice su ključne poene za goste postigli Nejt Volters i Nikola Ivnaović, a Mitrović je u poslednjem minutu pronašao samog Dobrića koji je pogodio otvorenu trojku kojom je meč rešen.

Nikola Kalinić i Ognjen Dobrić sa po 14 poena su bili najefikasniji u redovima Zvezde, Nejt Volters je dodao 12, Ivanović i Mitrović su imali po 11, dok je ovaj drugi i uhvatio deset lopti Kod Cibone najviše se istakao Amar Gegić sa 19 poena, a pratio ga je Danko Branković sa 17 poena i šest skokova, dok je 16 poena postigao Toni Nakić.

Zvezda je ovom pobedom stigla do skora 19-2 i zauzima drugo mesto na tabeli, pošto ima meč manje od Partizana, koji ima poraz više. Sa druge strane, Cibona ima devet pobeda i 12 poraza i nalazi se na osmom mestu.

ABA LIGA, 23. kolo 

Subota

Zadar – Cedevita Olimpija 77:92

Partizan – Igokea 83:70

Studentski centar – Budućnost 89:84

Nedelja

Mega – Mornar 70:83

Krka – FMP 60:93

Ponedeljak

Borac – Split 59:64

Cibona – Crvena zvezda 74:78

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

1 Komentara

  1. Kk cz dŕži ABA ligu godinama. Opet su im kupili final 4, sve se rade da na njemu učestvuju , s obzirom na domacinstvo i nikad slabiji kvalitet moguce da osvoje. Kad se sve zbroji kk c zvezda nas više košta od izuzetno skupog fk c zvezda

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter