0
Evropske lige

FOTO screenshot

PRIMERA: Barsa ponizila i razbila Real nasred ‘Barnabeua’! (VIDEO)

Objavljeno: 20.03.22 u 22:56

Fudbaleri Barselone su u 29. kolu Primere savladali Real Madrid sa 4:0 (2:0).

Kraljevski klub je ovaj duel dočekao posle četiri vezane pobede i na prvom mestu na tabeli, gde će i ostati nakon ove runde, jer ima devet bodova više od drugoplasirane Sevilje. Trećeplasirana Barselona sada ima 54 boda uz meč manje u odnosu na klubove iznad sebe. Ovaj, 184. duel ovih timova, okončan je ubedljivim trijumfom Barselone, koja je stigla do pobede vezane pobede.

Međutim, prvi su do šanse stigli igrači Reala, pošto je u sedmom minutu Vinisijus stavio na muke Ter Štegena. Samo pet minuta kasnije na drugoj strani se istakao Kurtoa, nakon udarca Obamejanga. U 18. minutu je zapretio Feran Tores, da bi se onda malo smirile tenzije, sve do 29. minuta. Tada je Dembele probio po desnom boku i centrirao, a Obamejang je loptu glavom sproveo u mrežu.


(VIDEO:YouTube/Arena Sport TV)

Igrači Barselone su nastavili da opsedaju gol rivala, pa je tamo Obamejang propustio veliku priliku u 34, minutum, da bi samo pet kasnije na 2:0 povisio Arauho, koji se sjajno snašao u kontri i situaciji jedan na jedan.


(VIDEO:YouTube/Arena Sport TV)

Barselona je ‘pregazila’ Real u prvom poluvremenu. Lako je moglo da bude i 3:0 u 44. minutu, ali Obamejang nije bio precizan. Feran Tores je već u prvom minutu nastavka imao veliku šansu, a 60 sekundi kasnije, novi gol. Tores je iskoristio kiks odbrane Reala, koja je prebačena jednim dodavanjem petom Obamejanga i Tores je loptu poslao u gornji desni ugao.


(VIDEO:YouTube/Arena Sport TV)

Ni treći gol nije natersao igrače Barselone da spuste tempo. U 53. minutu Obamejang je pobegao odbrani Real Madrida, a pomoćnik je rekao da je u pitanju ofsajd. Sudija je pustio da se igra nastavi, napadač Barselone je postigao i četvrti gol za taj klub na ovom meču. Iako je delovalo da će se VAR oglasiliti, to se nije dogodilo.


(VIDEO:YouTube/Arena Sport TV)

Do kraja meča se rezultat nije menjao, iako dva minuta kasnije isti igrač nije uspeo u situaciji jedan na jedan da savlada Kurtou. Posle novog zatišja, Dembele je bio u šansi u 73. minutu kada je sa nekoliko metara šutirao pored gola, a Real je odgovorio tek u 79. minutu preko Alabe.

Primera, 29. kola

Petak

Atletik Bilbao – Hetafe 1:1 (1:1)

/Berčiče 29 – Unal 3/

Subota

Alaves – Granada 2:3 (0:0)

/Eskalante 52, Valjeho 57 – Eskudero 50, Puertas 77, Suarez 87/

Elče – Valensija 0:1 (0:0)

/Guedeš 50/

Osasuna – Levante 3:1 (1:0)

/Avila 44, Budimir 57, Brašanac 64 – Marti 76/

Rajo Valjekano – Atletiko Madrid 0:1 (0:0)

/Koke 49/

Nedelja

Espanjol – Majorka 1:0 (1:0)

/Raul de Tomas 42/

Kadiz – Viljareal 1:0 (0:0)

/Sobrino 90/

Selta – Betis 0:0

Sevilja – Sosijedad 0:0

Real Madrid – Barselona 0:4 (0:2)

/Obamejang 29, 53, Arauho 38, Tores 47/

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter