0
ATP

FOTO: Twitter: @BNPPARIBASOPEN

KLINICI SUPER STE VI I SVE JE TO LEPO ALI NIJE JOŠ VREME: Nadal pobedio mlađi miks sebe i Đokovića, dvojica su ipak druga dimenzija! (VIDEO)

Objavljeno: 20.03.22 u 08:10

Španac u finalu!

Španski teniser i igrač sa najviše Gren slem titula u istoriji tenisa, Rafael Nadal, pobedio je kako mnogi kažu igrača koji je savšen spoj njega i Novaka Đokovića, Karlosa Alkarasa, u tri seta u jednom spektakularnom meču i tako obezbedio plasman u finale prvog ovogodišnjeg Mastersa. Meč je zaista bio maraton kada se u obzir uzme podloga, trajao je gotovo 200 minuta, a Nadal je po setovima slavio 6:4, 4:6, 6:3.

Prvi set je počeo bolje po mlađeg od dvojice španaca, Alkaraz je odmah uzeo brejk i poveo, međutim Maljorčanin se nije dao i uzeo četiri naredna gema, do kraja seta je viđen po brejk, ali Kralj šljake je odneo set u svoju korist. Drugi set je bio nešto komplikovaniji, u tom delu igre obojica su se mučila da sačuvaju servis, od poslednjih šest gemova čak pet su bili izgubljeni servisi, a jedini koji je konvertovao svoj servis jeste Alkaraz upravo kada je servirao za set.

Poslednji set je prošao u izuzetno jakoj borbi oba Španca, a viđen je jedan jedini brejk, a u osmom gemu trećeg seta Nadal je iskoristio prvu brejk loptu u tom periodu, nakon što je Alkaraz pre tog propustio tri šanse da mu oduzme servis, i na kraju mirno priveo meč kraju. Biće ovo sjajna prilika za Španca da nastavi nestvaran niz i upiše 21. pobedu od početka godine i osvoji svoj 37 Masters. Takođe se mora napomenuti da Karlos i pored toga što ima svega 19 godina, uveliko pokazuje potencijal da može biti „sledeća velika stvar“.

U finalu ga čeka Tejlor Fric, koji je u polufinalu preskočio Andreja Rubljova i tako osigurao svoje prvo finale na turniru iz Serije 1000. Rubljov je na ovom meču ponovo pokazao da mu fali nešto da napravi konačni iskorak na najvećoj sceni, a Amerikanac je protiv Rusa slavio u dva dobijena seta, rezultatom 7:5, 6:4.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter