0
Domaći fudbal

Fudbal Linglong Super League Season 2020-2021 FK Novi Pazar vs FK Radnicki Nis Vahid Zimonjic Novi Pazar City Stadium 17.02.2021. foto: Irfan Licina/Starsportphoto ©

IZNENAĐENJE U SUBOTICI: Veliki preokret u režiji Novog Pazara!

Objavljeno: 20.03.22 u 16:46

Zimonjić pogodio za osvajanje celog plena!

Kako sezona odmiče situacija na tabeli Superlige Srbije sve je neizvesnija. Veliki broj timova vodi grčevitu borbu za opstanak u elitnom rangu, ali isto tako nisu daleko od ulaska u plej-of. Bodovna razlika između šestoplasirane i 12. ekipe na tabeli iznosi samo +6.

U okviru 28. kola nacionalnog šampionata naše zemlje sastali su se Spartak i Novi Pazar. Gostujući sastav je napravio veliko iznenađenje u Subotici i tako vratio nadu da i dalje postoje šanse za opstanak. Novi Pazar je nakon velikog preokreta slavio rezultatom 1:2.

Ekipa trenera Vučkovića nastavila je sa lošim rezultatima. Spartak je zabeležio peti poraz na prethodnih sedam susreta prolećnog dela prvenstva.

Domaćin je do prednosti stigao u ranoj fazi meča. Bivši napadač Partizana, Nemanja Nikolić, poslao je loptu iza leđa golmana Vujanca u 12. minutu meča. Bio je to četvrti ovosezonski pogodak za iskusnog golgetera. Ipak, rano vođstvo nije pomoglo ekipi iz Subotice da opravda ulogu favorita koja im je pripisana pre početka utakmice.

Novi Pazar je uspeo da zabeleži prvu pobedu na gostovanjima ove sezone. Izabranici Tomislava Sivića uspeli su da poravnaju rezultat u završnici prvog perioda utakmice. Udarac Mustafe Mujazinovića u 42. minutu bio je nezaustavljiv za Miša Dubljanića.

Spartak je imao posed lopte na svojoj strani, ali nije uspeo da kontrolu igre pretvori u povoljan rezultat. Domaćin je postigao pogodak u 59. minutu, koji je sudija Šegrt poništio nakon reakcije iz VAR sobe.

Pitanje pobednika rešeno je u samom finišu susreta. Mladi Vahid Zimonjić izrastao je u velikog heroja Novopazaraca! Zimonjić je prvenac u Superligi postigao u 87. minutu. Dileme nema, Vahid će ovaj gol pamtiti kroz celu karijeru.

Nakon reprezentativne pauze, 2. aprila, fudbaleri Spartaka putuju na gostovanje Metalcu u Gornjem Milanovcu. Istog dana Novi Pazar će ukrstiti koplja sa fudbalerima Napretka iz Kruševca. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter