0
Domaći fudbal

goalkeeper Ivan Kostic Fudbal-Super League Season 2021/2022 Mladost v Partizan Lucani, 23.09.2021. foto: Starsport.rs ©

IVAN KOSTIĆ ZA HS: ‘Metalac je mlada, kvalitetna ekipa, ali naš cilj je pobeda! Imamo tim za plej-of!’

Objavljeno: 20.03.22 u 09:08

Iskusni čuvar mreže pruža sjajne partije u Superligi!

Raspored 28. kola elitnog fudbalskog takmičenja u Srbiji spojio je ekipe Mladosti i Metalca. Velika borba za opstanak nastavlja se u Lučanima. Utakmica je na programu u nedelju, u terminu od 16 časova.

Mladost se nalazi u značajno povoljnijoj situaciji, pa je na samo tri boda udaljena od 8. pozicije koja garantuje plasman u plej-of i siguran opstanak u Superligi. Tim iz Gornjeg Milanovca nalazi se u velikim problemima. Ekipa trenera Žižića zauzima 15. mesto na tabeli, kraj takmičenja je sve bliži, pa im je svaki osvojeni bod zlata vredan.

Sjajnu sezonu na golu ekipe iz Lučana ima iskusni čuvar mreže, Ivan Kostić. Bivši golman Radnika briljira na terenima širom Srbije. Kostić je u dosadašnjem delu prvenstva sedam puta sačuvao mrežu netaknutom, prethodni put pre šest dana u Novom Pazaru. Očekivanja uoči utakmice u Lučanima, Kostić je izneo u razgovoru za HotSport.

Njegos Petrovic i golman Ivan Kostic Mladost – Crvena Zvezda Superliga Super liga Srbije 21.11.2021. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

IK: Utakmica sa sobom nosi veliki teret koji je prikačen za leđa obe ekipe. Radi se o duelu od velikog značaja. Igramo na domaćem terenu i sigurno je da smo optimisti uoči duela. Verujemo u pobedu! Želimo da pobegnemo za korak dalje ekipama koje se bore za opstanak, koje su na dnu tabele.

Ivan je o narednom protivniku imao samo reči hvale.

IK: Metalac je čvrsta ekipa. Zaista jesu mladi, ali to ne znači da nemaju iskustva. Ne smemo da uđemo opušteni u utakmicu, već maksimalno fokusirani na teren, na svaki taktički zadatak koji bi trebalo da ispunimo. Odlikuje ih kvalitetan napad. Prvenstveno mislim na Cvetkovića, Prestiža, Stuparevića, Fićovića, sve su to dobri igrači. Ako njih uspemo da zaustavimo, uradili smo veliki posao. To je dobar put ka osvajanju tri boda.

Kostić smatra da je Mladost ekipa koja poseduje kvalitet za plej-of. Golman ne krije zadovoljstvo što je stigao u Lučane, ali žali zbog nekoliko propuštenih prilika od starta prolećnog dela šampionata. 

IK: Mladost kao klub zaslužuje mesto u plej-ofu! Međutim, postoji dosta izjednačenih ekipa, došli smo u situaciju da se borimo za opstanak. Smatram da ćemo na vreme obezbediti opstanak u eliti i svakako da ćemo pokušati da se izborimo za plasman među osam najboljih. Do kraja prvenstva ostalo je još tri meča. Naš cilj je da na svakom meču izvučemo maksimum, ali idemo korak po korak. Metalac je prvi na redu, razmišljamo samo o njima. Naš cilj je trijumf!  Krenuli smo dobro u prolećnom delu prvenstva. Osvojili dosta bodova, a rekao bih nesrećno izgubili od Čukaričkog i Partizana. Protiv crno-belih smo imali zicer za remi u finišu meča… Poraz od Voždovca je uspeo da nas udalji od plej-ofa, ali ne i da smanji našu veru za plasman u isti. Ima još dosta da se igra… Nema odustajanja do samog kraja. Srećan sam u Lučanima, igram i sarađujem sa kvalitenim ljudima. Dobar smo kolektiv – zaključio je Kostić u razgovoru za HotSport.

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter