0
Košarka

FOTO: Screenshot/Youtube

DONČIĆ POSTAVIO NOVI REKORD KARIJERE: Luka sjajan, Dalas užasan, Šarlot rutinski! (VIDEO)

Objavljeno: 20.03.22 u 08:41

Drugi vezani poraz!

Košarkaši Dalasa poraženi su u Karolini od Šarlota izuzetno lako i tako su bet ispaljenog metka napustili Spektrum Centar, a konačan rezultat bio je 129:108. Razlika je u jednom momentu išla i na ogromna 32 poena, ali je klupa Mevsa u „garbage time“ uspela da koliko toliko upristoji poraz, i tako izbegne kompletan potop. Mora se napomenuti i sjajan šut sa distance domaćih koji su šutirali 20 od 42 sa distance.

Najbolji u redovima pobedničke ekipe bio je Majls Bridžis sa 23 poena i osam skokova, pratio ga je Pi Džej Vašington sa 21, Teri Rozir je ubacio 18 poena i imao po šest skokova i asistencija, Keli Ubre i Lamelo Bol su ubacili po poen manje, s tim da je mladi plejmejker imao i sedam asistencija, Moncrel Herel je dodao 13, a sedmi i ujedno poslednji dvocifreni igrač Stršljenova bio je Ajzea Tomas sa 11.

Kod gostiju Luka Dončić je odigrao još jednu sjajnu partiju i izjednačio rekord karijere. Naime, Slovenac je u Karolini pogodio osam trojki iz 12 pokušaja, i tako uspeo da po treći put bude toliko precizan sa distance. Meč je završio sa 37 poena, četiri skoka i tri asistencije, Frank Ntilikina je ubacio 12, Džejlen Branson i Markiz Kris su ubacili po 10, ali svi dvocifreni igrači su većinu svojih poena postigli kada je sve bilo rešeno, što dodatno oslikava nemoć Dalasa.

Mavsi su sada peti na zapadu sa pobedom manje od Jute, ali pobedom više od Denvera i biće izuzetna borba do kraja za tu četvrtu poziciju, dok je Šarlot upisao svoju četvrtu vezanu pobedu i trenutno su deveti na istoku.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter