1
Domaći fudbal

Fudbal Jelen Super League season 2015-2016 Crvena Zvezda v Cukaricki Luis Ibanez Beograd, 27.04.2016. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

IBANJEZ HRVATIMA PRIČAO O SRBIJI: ‘Uvek su puni stadioni i manji klubovi imaju navijače!’

Objavljeno: 19.03.22 u 09:55

Bivši igrač Zvezde dao je poređe srpskog i hrvatskog fudbala.

Argentinac Luis „Lučo“ Ibanjez dobro poznaje prilike na ovim prostorima. Trenutno igrač Grafičara u taj klub je stigao iz Zrinjoskog, ranije je igrao za Crvenu zvezdu, ali i Dinamo i upoznat je sa svim onim što se ovde dešava.

– Sad sam u Beogradu, super, iskreno sam se iznenadio kako je klub organizovan, rade novi stadion od leta, ako Bog da da krenemo na novom stadionu. Borimo se da uđemo u plej-of, sutra baš imamo utakmicu, malo me noga boli. Ima dosta mladih igrača, tu su fudbaleri od 37 i 32 godine i ja, ostali su sve igrači od 17, 18 godina koji su talenti. Nije lako jer je sve to njima novo, pokušavamo ih mi stariji voditi na pravi put da se naviknu na seniorsku ligu i ono što ih čeka, rekao je Ibanez za hrvatski ‘Sport Klub’.

Hrvatske novinare je zanimalo poređenje Superlige i NHL.

– Ma nema puno razlika, kvalitet je skoro isti, najveći su to klubovi u Hrvatskoj i Srbiji, možda se u Srbiji malo više prati fudbal, uvek je puno ljudi na stadionu, što u Hrvatskoj nije slučaj. Ovde u Srbiji svaki manji klub ima svoje navijače koji dolaze na stadion – rekao je Ibanjez.

Trenutno polaže za B licencu trenera, a sin mu s osam godina kreće njegovim stopama, pošto je član omladinske škole Dinama.

– Sin igra za Dinamo, dobar je, nije loš, ima nešto, samo da ne bude na tatu. Neka bude bolji od mene. Igra desno, levo krilo, mali je još pa ćemo videti – kaže Ibanjez.

Za kraj je i otkrio da li je vreme za kraj karijere i povratak u Zagreb gde mu je porodica.

– U super sam formi, sad sam odigrao 22 utakmice u sedam ili osam meseci, videću koliko još mogu, koliko mi telo dopusti. Da, vreme je da se vratim u Zagreb uskoro, i da vidim šta ću i kako ću, ali pokušavam videti šta ću sa karijerom, hoću li igrati dve ili tri godine još, ili još godinu dana pa ću prekinuti – zaključio je Ibanjez.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter