0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Twitter: @ABA_League

FESTIVAL ŠUTA ZA TRI U DALMACIJU: Zadru nedovoljna šuterska rapsodija, Cedevita na sve imala odgovor! (VIDEO)

Objavljeno: 19.03.22 u 18:42

Utakmica u znaku šuta sa distance!

Košarkaši Cedevita Olimpije su u Dvorani Krešimira Ćosića savladali su domaći Zadar rezultatom 77:92. Sjajno su obe ekipe šutirale sa distance, veći deo utakmice su igrači Vladimira Anzulovića imali priključak, čak su u završnici treće deonice imali i prednost, na krilima sjajnog šuta i pogođenih sedam trojki za redom, ali gosti potom ubacuju u brzinu više i ekspresno odgovaraju Zadru, pa su šutevima sa distance u jednom momentu vodili i 20 razlike.

Najbolji u redovima gostiju bio je Džejkob Pulen sa 22 poena, od toga čak pet postignutih trojki, zatim Jaka Blažič sa 19, od tog četiri trojke pogođene u prvoj deonici, Jogi Ferel je dodao 16 poena i po četiri skoka i asistencije, Zek Ogust je imao 14 poena i 9 skokova, dok je Edo Murić meč završio sa 10 poena i osam skokova.


Kod domaćih najbolji je bio Dominik Mavra sa 17 poena i šest asistencija, Trevor Tompson je duel završio sa 16 poena i osam uhvaćenih lopti, sjajni Džastin Karter je imao 13 poena, 11 skokova i šest asistencija, a poslednji dvocifreni je Antonio Jordano sa 12 poena, sve iza linije 6.75.

Cedevita Olimpija je ovom pobedom upisala peti vezani trijumf, i tako dodatno povećala pritisak na trećeplasiranu Budućnost koja je u seriji od dva poraza za redom, dok je Zadar na 12. poziciji, sa tri pobede više od poslednjih Krke i Splita, ali uzevši u obzir formu te dve ekipe teško je verovati da će se tim iz Dalmacije boriti za opstanak.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter