0
Evroliga

Nikola Mirotic and Dejan Davidovac (L) Crvena Zvezda v Barcelona-Euroleague 2021/22 Beograd, 14.12.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

ZVEZDA NIJE ODUSTALA DO SAMOG KRAJA: Barsa opravdala ulogu favorita!

Objavljeno: 18.03.22 u 22:51

Odlično izdanje lidera Evrolige!

Košarkaši Barselone ugostili su Crvenu zvezdu, u utakmici 30. kola elitnog evropskog takmičenja. Susret u Blaugrani završen je rezultatom 82:70 u korist domačeg sastava.

Zvezda nije igrala na prepoznatljivom nivou u prvom poluvremenu, u nastavku je situacija bila bolja, ali nedovoljno za preokret. Nema sumnje da su prethodni mečevi, čak četiri u periodu od osam dana, u značajnoj meri umorili crveno-bele. Izabranike Dejana Radonjića očekuju daleko važnije utakmice u nastavku elitnog takmičenja.

Ekipa sa Malog Kalemegdana je na dobar način startovala u Blaugrani. Tokom većeg dela prve deonice viđena je egal igra. Kako je vreme odmicalo Barselona je bila sve bolja, a Nikola Mirotić je već na kraju prve četvrtine zabeležio neverovatnih 17 indeksnih poena. Nisu gosti imali rešenje za raspoložene Katalonce.

Barselona je u drugoj deonici u potpunosti slomila otpor beogradskog tima. Zvezda nije uspela da odgvoori na nalete fantastičnog domaćina. Barsa je dostigla maksimalnih +22 sredinom druge četvrtine, a Zvezda je na momente uspevala da ublaži zaostatak pa se na poluvreme otišlo pri rezultatu 47:32.

Situacija se u nastavku nije menjala u značajnoj meri. Barselona je ponovo uspela da se odlepi na +20, a Zvezda je reagovala kratkim serijima. Domaćin je održavao prednost stečenu u prvom delu igre. Crveno-beli su u nekoliko navrata imali priliku da se dodatno približe Barsi, ali Zvezda u tim situacijama nije pogađala iz otvorenih pozicija u napadu. Prišli su crveno-beli na -12, ali mini seriju gostujućeg tima prekinuo je Dejvis poenima sa linije slobodnih bacanja. Po završetku trećeg perioda igre na semaforu je pisalo 65:51.

Daleko kvalitetniju igru i jači otpor pružila je Zvezda u odlučujućem periodu igre. Crveno-beli su spustili na jednocifren zaostatak i upornošću uspeli da se približe domaćinu. Ipak, nekoliko propuštenih napada u završnici presudilo je u korist favorita. Barselona je pokazala zašto je glavni kandidat za osvajanje Evrolige, a crveno-beli su još jednom skrenuli pažnju na sebe borbenim duhom i zalaganjem. Nema dileme da je Zvezda mogla mnogo bolje u prvom poluvremenu. Mogli su gosti biti konkurentniji, ali glavne bitke tek očekuju tim sa Malog Kalemegdana.

Najbolji pojedinac u Barseloni bio je Nikola Mirotić sa 19 poena, četiri skoka i jednom asistencijom. Eksum ga je pratio sa 13, Dejvis je dodao 12, a Jokubaitis 10 poena.

Ognjen Dobrić se sa učinkom od 17 poena, skokom i dve asistencije istakao u redovima Crvene zvezde. Nikola Ivanović je ubacio 13, a Mitrović devet poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter