0
Fudbal

FOTO: Unsplash.com

Sledeće nedelje kreće bukiranje smeštaja za Svetsko prvenstvo u Kataru

Objavljeno: 18.03.22 u 12:23

Svetsko prvenstvo u Kataru biće, prema svim dosadašnjim procenama i pokazateljima, najposećenije u istoriji, sa više od milion posetilaca iz celoga sveta.

Aerodrom Hammad u Dohi bi trebalo da tokom prvenstva primi čak 1300 letova dnevno, a koliko je interesovanje za prvenstvo govori i nedavno objavljen podatak da je za ulaznice do sada apliciralo neverovatnih 17 miliona navijača.

Budući da uobičajeni smeštajni kapaciteti Katara ne omogućavaju prijem tolikog broja navijača, organizatori pronalaze brojna inovativna i privremena rešenja. Tako, na primer, povodom predstojećeg prvenstva grade 16 jedinstvenih plutajućih hotela, a pored njih, navijači će biti smešteni i na kruzerima i u navijačkim kamp selima u pustinji.

Mogućnost rezervisanja smeštaja za Svetsko prvenstvo u Kataru za posetioce koji dolaze iz drugih zemalja biće otvorenaod ponedeljka, 21. marta, objavila je FIFA. Navijači kojima su žrebom dodeljene ulaznice u prvoj fazi prodaje imaju do ovog datuma vremena da ih plate, a posedovanje ulaznice je uslov za bukiranje smeštaja. Opcije mogu da se istraže na oficijelnom katarskom booking portalu, a finalni odabir, rezervacije i plaćanje biće mogući nakon navedenog datuma.

Svetsko prvenstvo koje je pred nama biće jedinstveno po mnogo čemu, a činjenica da se održava u novembru i decembru, kao i to da će se  prvi put odigrati na Bliskom istoku, samo su neke od mnogih zanimljivosti koje će uticati na doživljaj gostiju.

FOTO: Unsplash.com

Kako bi se navijačima pružilo nezaboravno iskustvo, ovo će biti i najskuplje prvenstvo do sada. Procenjuje se da su organizatori do sada na infrastrukuru potrošili visokih 200 milijardi dolara.

Predstojeći mundijal će ujedno biti i jedno od prvenstava sa najmanjim brojem stadiona. Ipak, ono što ove nove i veličanstvene fudbalske arene čini dodatno posebnima jeste klimatizacija kompletnog zdanja. To znači da će svi gledaoci na tribinama, kao i igrači na terenu, na prijatnih 27 stepeni biti pošteđeni pustinjskih temperatura. Svaki novoizgrađeni stadion je po mnogočemu specifičan, bilo da se radi o dizajnu, ponudi ili nečemu trećem, a njihovu atraktivnost i specifičnosti je u specijalno urađenom video formatu predstavio Hisense, višegodišnji partner svetskih prvenstava u fudbalu.

Budući da je Katar mala zemlja, gradovi u kojima se odigravaju utakmice nisu međusobno mnogo udaljeni. Dodatni plus je što metro linije glavnog grada Katara, Dohe, povezuju sve gradove u kojima se održava prvenstvo. Udaljenost između dva najudaljenija stadiona Al Bait i Al Vakrah je samo 144,8 kilometra, što je otprilike 90 minuta vožnje metroom, istovremeno, za najkraću distancu između dva stadiona, koja iznosi 50 kilometara, potrebno je samo pola sata.Zahvaljujući ovome, navijači će imati mogućnost da tokom grupne faze u jednom danu posete čak dve različite utakmice u dva različita grada.

Činjenica da je gotovo 20 miliona navijača apliciralo za ulaznice, kao i to da su pojedini VIP paketi za finale za dve osobe u pretprodaji dosegli cenu od gotovo 50 hiljada dolara, govori da više od pola godine pre početka prvenstva navijačka groznica već uveliko trese sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svetu.

Jedna od posledica ovakvog velikog interesovanja je i to da će veliki broj navijača ostati bez ostvarenog sna, a to je da gleda utakmice Svetskog prvenstva 2022. uživo. Međutim, ono što je još jedna zanimljivost ovog prvenstva je ta da je dugogodišnji partner FIFA, kompanija Hisense, omogućila svim navijačima da putem njihovih vrhunskih televizora uživaju u prenosu tako kvalitetnom, da će imati osećaj kao da su zaista na stadionu.

Zahvaljujući Hisense ULED tehnologiji, koju imaju svi televizori iz kategorija “U7” i “U8”, nijedan momenat sa utakmica neće proći nezapažen. Ova tehnologija donosi autentične boje, briljantan kontrast, jasno prikazano kretanje i oštre detalje. 4K rezolucija donosi mnogo bogatije iskustvo, a imaju je i uređaji iz serije “UHD A7”.

Takođe, ova rezolucija, obogaćena sa više od osam miliona piksela, koji stvaraju potpuno novi svet na ekranu od 100 inča, dostupna je na Hisense LaserTV-u. Pored njega, velikim ekranom, od 75 inča se može pohvaliti i Mini LED TV, koji ima više od 10 hiljada pozadinskih sijalica.

Za svakoga ko je planirao navijanje za favorite iz udobnosti svoga doma, ovo su savršeni kandidati za televizor. Karakteristike i funkcije poslednje generacijeomogućiće da fudbalske zvezde budu na dohvat ruke, a pune tribine u dnevnoj sobi. Više o ovim uređajima na https://rs.hisense.com/.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter