0
Domaći fudbal

El Fardou Ben Nabouhane Glasgow Rangers - Crvena Zvezda UEFA Europa League foto: STARSPORT

ON JE SINONIM ZA REKORDE: Zvezda ima strašnog napadača – El Fardu Ben je efikasniji od Darka Pančeva!

Objavljeno: 18.03.22 u 11:55

Crvena zvezda je sinoć savladala ekipu Glazgov Rendžersa rezultatom 2:1, a pobednički pogodak delo je El Fardu Bena koji je stigao do brojke od 15 golova u evropskim takmičenjima noseći crveno-beli dres, čime je prestigao čuvenog Darka Pančeva.

Sinonim za rekorde – El Fardu Ben. Nema dileme da je tako kada je reč o crveno-belom dresu, jer se radi o stranom fudbaleru sa najviše nastupa i najviše postignutih golova. O tome koliko se lepo oseća u Zvezdi, govori činjenica da je dobio srpski pasoš, a nije ni čudo što ga navijači toliko cene i poštuju, kada se uzme u obzir koliko važnih pogodaka je postigao, kao i da iza sebe ima statistiku – 168 utakmica i 75 golova.

U Evropi je najefikasniji bio protiv gibraltarskog kluba koji nosi isto ime kao i Stari kontinent – Evropa i postigao tri pogotka. Dva puta se upisivao u strelce protiv Spartak Trnave, Salcburga i Slovana, dok je po jednom pogađao u mečevima protiv Spartaksa, Suduve, Napolija, Milana, Kluža i na posletku Rendžersa. Nisu mu to jedini evropski golovi, s obzirom na to da je u dresu Olimpijakosa dva puta pogodio protiv Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Činjenica je da su najveći utisak na navijače Zvezde ostavili golovi protiv Salcburga u noći koju nijedan zaljubljenik u crveno-belu boju nikada neće zaboraviti. Ben je bio jedan od heroja čuvene utakmice u Austriji posle čega je Crvena zvezda obezbedila plasman u Ligu šampiona.

Golom na meču protiv Rendžersa u Beogradu, Ben je stigao do kote 15, čime je prestigao čuvenog Darka Pančeva, jednog od najboljih napadača u istoriji Crvene zvezde koji se 14 puta upisao u strelce u kontinentalnim mečevima. Naredni izazov je Nikola Žigić sa 17 golova, potom Bora Kostić i Dušan Savić koji su postigli 20 pogodaka, dok je neprikosnoven Zoran Filipović koji se 27 puta upisao u strelce.

Kada je reč o fudbalerima koji trenutno nastupaju za Zvezdu, najbliži Benu je Aleksandar Katai sa 13 postignutih golova, što znači da je popularni Magiko prestigao legende poput Stanislava Karasija, Miloša Šestića…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter