0
ATP

FOTO: Twitter/@TheDolgo

UKRAJINSKI TENISER KOJI SE LATIO ORUŽJA: „Svi Rusi su odgovorni za ono što se dešava, zabraniti im da igraju“!

Objavljeno: 17.03.22 u 16:09

Teške reči od strane tenisera!

Nekadašnji 13. reket sveta Aleksandar Dolgopolov, pričao je za BBC o svom stavu prema ruskim teniserima, pogledu na rat, ali i dao jedno zanimljivo poređenje. Ukrajinac se nedavno vratio u svoju domovinu da je brani od ruske invazije, a za medij je rekao sledeće:

„Pustiti ih da igraju samo zato što su rekli da su protiv rata… Mislim da to nije dovoljno“, počeo je Dolgopolov.

„Znam te momke lično. Protiv Danila Medvedeva sam i igrao. Oni su dobri, ne želim da ih vređam, ali Rusiji treba zabraniti bilo kakvo učešće u sportskim i kulturnim događajima. Svaki Rus je odgovoran za njihovu Vladu i predsednika. To što su im sklonili zastave, znamo da to ne menja ništa“.

Ukrajinac smatra da organi koji su zaduženi suviše blagi

„Već sam pričao sa ATP, rekao sam da su suviše pasivni. Nije dovoljno reći da je neko protiv rata. To čujemo na izboru Mis sveta ili na dodeli Oskara“, zaključio je Dolgopolov sa zanimljivom aluzijom.

Vlasnik je tri titule sa ATP tura, najviši ranking mu je 13. mesto, na kome je bio pre gotovo 10 godina, a najveći uspeh mu je plasman u osam najbolji na Australijan Openu 2011. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter