0
Atletika

Atletika, svetsko prvenstvo u dvorani, world athletics, indoor, konferencija za medije Beograd, Srbija 17.3.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL: Sutra počinje Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici, Ivana Vuleta se nada odbrani titule!

Objavljeno: 17.03.22 u 15:54

Sve je spremno za početak Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici, koje zvanično počinje u petak 18. marta i trajaće do 20. marta.

Najveće zvezde svetske atletike koje su doputovale u Beograd na prvenstvo, održale su trening u Areni, gde je sve vrvelo od takmičara koji su imali poslednje pripreme pred takmičenje.

Uoči početka prvenstva u Areni je održana konferencija za novinare gde se pripadnicima ‘sedme sile’ obratio i predsednik Svetske atletske federacije, Sebastijan Kou, koji nije krio oduševljenje organizacijom.

– Pre svega, hvala što se sa nama, pre svega atletičarima. Znam koliko su fokusirani pre takmičenja, ovo je Svetsko prvenstvo, tako da sam srećan što su uzeli vreme da budu sa nama ovde. Veoma sam uzbuđen, neverovatno je da smo poslednji put bili u Birmingemu 2018. godine, znamo zašto smo čekali toliko. Svet je prošao kroz komplikovana vremena, srećan sam što sam ovde, što je sport pokazao da leči, da može da spoji toliko nacija zajedno. Srećan sam što je ovo prvi put od Dohe da mamo i publiku uživo.

Veoma sam zahvalan radu lokalnog komiteta, srećan sam što sam u društvu Veselina Jevrosimovića, njegova je ambicija je bila da ubedi političare Srbije da se ovo organizuje, takmičio se u skoku sa motkom, promovisao je ovaj sport u Srbiji, investicije su ogromne i znam da neće biti daleko datum kada Srbija bude tražila ogranizaciju Svetskog prvenstva na otvorenom. Ovo je deo sveta koji razume atletiku, njenu važnost u društvu. Znam da ćemo u sledećih par dana biti počastvovani velikim takmičenjima i sudarima. Hvala vam što ste odvojili vreme da promovišete sport i tebi Veseline što kontinuirano promovišeš sport – poručio je Sebestijan Kou.

Atletika, svetsko prvenstvo u dvorani, world athletics, indoor, konferencija za medije Beograd, Srbija 17.3.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Prvi čovek Srpskog atletskog saveza, Veselin Jevrosimović, zvahvalio se predsedniku Svetske atletike Sebastijanu Kou, na lepim rečima o Srbiji I organizaciji Svetskog prvenstva u dvorani.

Na konferenciji za medije pred početak prvenstva, koje se održava u Areni od 18. do 20. marta, on je objasnio koliko je veliki inženjerski poduhvat urađen da se Arena prilagodi za atletsko prvenstvo, a takođe je poručio da je zahvalan svima koji su omogućili organizaciju najvećeg sportskog takmičenja koje je ikada održano u našoj zemlji.

Hvala Sebastijanu Kou i Svetskoj atletici što su nam ukazali poverenje da organizujemo takmičenje. Srbija je najmanja zemlja koja je organizovala SP u dvorani. Ovo je bio pravi inženjerski poduhvat, konstrukcija je teška preko 2.000 tona, ugrađeno je preko 50.000 šrafova, što govori o samoj složenosti. Arena je spremna, spremni smo da ugostimo preko 680 atletičara koji će se boriti za titulu najboljeg na svetu. Moram da se zahvalim mnogima. Zahvaljujem se predsedniku Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije, premijerki Ani Brnabić, gradu Beogradu, Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu Srbije, sponzorima Dunav,Comtrade, Voda Voda i Telekom Srbija – poručio je Veselin Jevrosimović.

Ivana Vuleta je glavni adut Srbije na Svetskom atletskom prvenstvu, koje se održava u Beogradu od 18. do 20. marta. Naša najveća zvezda ističe da je spremna i da želi da iskoristi energiju pred svojom publikom za najveće domete, kao i za skokove preko sedam metara.

Srećna sam što vas vidim u ovoj broju. Mislim o tom broju od 2016. godine. Srećna sam što branim titulu SP ispred svojih ljudi, mislim da mogu da proizvedem slične skokove. Ne želim da pravim veću najavu, ali spremna sam i srećna i hoću da iskoristim tu energiju da se pokažem kao još bolja – poručila je Ivana Vuleta.

Ivana je poručila da i dalje želi da se takmiči i da smatra da još nije ostvarila svoj maksimum.

Od svega po malo. Htela sam da vidim da li mogu da pokažem još nešto, htela sam da završim karijeru tako što sam osvojila OI. Sada imam 31 godinu, mnogo se stvari promenilo. I dalje sam u sportu. Mislim da nisam ostvarila maksimum i to je jedini razlog zašto sam ovde. Sve što radim je zbog ljubavi. Ne želim da se to završi bez nekog pravog osećaja.

Ivana ističe da se nada odbrani titule.

– Jedan od mojih glavnih takmičara nije tu, nisam srećna što se povukla sa takmičenja, ali volim teška takmičenja, jer tada možete da dođete do boljih rezultata. Skakaću sa Lorejn Judžin… One su najbolje ove sezone u dvorani. Videćemo, znam da se takmičim stalno protiv sebe, znam koliko mogu u svakom momentu, hoću da odbranim titulu i da popravim rezultat iz 2017. godine.

– Pojaviću se na borilištu u nedelju kao vodeći i kao svetski prvak iz 2017. godine iz Birmingema. Cilj mi je da odbranim tu titulu. Znam da hoću da se približim tom rezultatu od 7,24m. Neću se pojaviti samo da bih skakala, nego i da bih osvojila titulu. Sve za šta sam spremna, želim da ostavim i da iskoristim u nedelju pred domaćom publikom. Atmosfera će biti neviđena i zasenićemo utisak iz 2017. godine – zaključila je Ivana Vuleta.

Sve informacije kako pratiti Svetsko prvenstvo nalaze se na narednom linku –
https://www.worldathletics.org/competitions/world-athletics-indoor-
championships/belgrade22/news/news/how-to-follow-world-indoor-belgrade-22 .
Na istom ovom sajtu uskoro će biti objavljenje i startne liste.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter