2
Evrokupovi

Crvena Zvezda - Glasgow Rangers, UEFA Europa League, Liga Evrope, Beograd, Srbija 17.3.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

RENDŽERS ELIMINISAO ZVEZDU NA NJEN NAČIN: Borjanov duh ušao u Mekgregora, crveno-beli mogu da budu ponosni! (VIDEO)

Objavljeno: 17.03.22 u 20:43

Kako je Zvezda eliminisala rivale, tako je Rendžers nju!

Crvena zvezda pobedila sa Rendžers na svom stadionu 2:1, ali je i pored toga eliminisana od strane najtrofejnijeg škotskog kluba ukupnim rezultatom 2:4. Ipak i pored negativnog rezultata, i velikog deficita od tri gola zaostatka koja crveno-beli imali na početku utakmice, atmosfera skoro nije bila bolja na najvećem srpskom stadionu. Gotovo je cela Marakana bila popunjena, a od pevanja na početku se teško mogla čuti i himna tog takmičenja, kao i sudijska pištaljka.

Jedni od najboljih navijača u Evropi naravno da nisu razočarali ni koreografijom, koja je na severnoj tribini imala Zvezdin grb, a ostatak stadiona je bio prugama obojen u crveno i belo.

Crveno-beli su izuzetno jako ušli u utakmicu i došli su do ranog vođstva u desetom minutu golom Mirka Ivanića koji se najbolje snašao nakon gužve nakon kornera i tako doneo prednost Crvenoj zvezdi.

Odnos snaga na terenu je potpuno na strani šampiona Srbije, imali su izabranici Dejana Stankovića nekoliko sjajnih prilika, najpre ponovo preko Mirka Ivanića, zatim je i Milan Pavkov izašao jedan na jedan sa Mekgregorom, ali šutirao malo pored desne stative, da bi pred sam kraj prvog dela sjajno šutirao Pićini, ali u Mekgregor je ponovo pokazao klasu.

U nastavku je Crvena zvezda ponovo mogla da dođe do prednosti, najpre preko Gelora Kange, a potom su se i Pavkov i Ohi mogli do gola. Ipak, snovi o prolazu najtrofejnijeg kluba istočne Evrope raspršili su se kada je blizu isteka sat vremena igre Rajan Kent pobegao Pićiniju, koji se tom prilikom povredio i morao da napusti teren, a Englez je sjajno matirao Borjana.

Do kraja utakmice nije viđeno previše lepog fudbala, Mekgregor je pravio čuda na golu, meč je završio sa neverovatnih 12 odbrana, a crveno-beli su sada na svojoj koži osetili kako je bilo Kopenhagenu, Salcburgu i Jang Bojsu, koji su bili realno bolji timovi u polju ali su izbačeni od borbene Zvezde. Do kraja su Škoti mogli i do pobede ali je Milan Borjan sprečio trijumf Policajaca.

Ipak u nadoknadi vremena, pobedu, bodove za koeficijent i dodatni novac crveno-belima doneo je El Fardu Ben sa bele tačke. Izabranici Dejana Stankovića sada se okreću obavezama u domaćem prvenstvu gde ih očekuje neizvesna borba za titulu sa Partizanom, dok Rendžers sutra na žrebu čeka rivala u narednoj fazi takmičenja.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter