0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/@EuropaLeague

BARSELONA ODOLELA GALATI U NJENOM PAKLU: Sjajna atmosfera nedovoljna Turcima, Pedri izrasta u zvezdu!

Objavljeno: 17.03.22 u 21:31

Barsa se snašla, prošli Braga i Atalanta!

Fudbaleri Barselone savladali su Galatasaraj u Istanbulu i tako obezbedili plasman u osam najboljih ekipa Lige Evrope. Barselona je ceo rival bila konkretniji i bolji rival, posebno u nastavku kada domaćin nije šutnuo na gol. Galata je do prednosti stigla do prednosti u 28. minutu kada je Marsao savladao Ter Štegena. Ipak slavlje nije trajalo dugo, Pedri je samo deset minuta kasnije poravnao rezultat, da bi konačan rezultat i prolaz Kataloncima doneo Obamejang u petom minutu nastavka.

Braga je uspela da preskoči i drugu prepreku u eliminacionoj fazi, nakon Šerifa sada je eliminisan i Monako. Imali su Portugalci finu prednost od dva gola pre ovog meča, pa su ranim pogotkom Abela Ruiza stavili tim iz Kneževine u još nepovoljniji položaj. Napadali su domaći ali nisu uspeli da savladaju Mateusa. Uteha je stigla na isteku regularnog toka kada je Aksel Disasi smanjio prednost i postavio konačan rezultat na meču.

Atalanta je preživela Bajer Arenu i Leverkuzen i ponovo pronašla put u najboljih osam ekipa jednog evropskog takmičenja. U uzvratnoj utakmici izuzetno izjednačenog dvomeča viđen je samo jedan gol, a pogodak je postigao nekadašnji fudbaler Čelsija, Žeremi Boga, koji je matirao Lukaša Hradeckog u nadoknadi vremena i tako završio evropsku turneju Framaceuta.

Žreb za četvrtfinale drugog po snazi evropskog takmičenja je sutra na programu od 13 časova.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter