0
Evrokupovi

FOTO: SANDIĆ FOTO

‘NISMO SE PREDALI’: Stanojevićeva poruka pred revanš sa Fejenordom – ‘Nismo bili u ovoj situaciji!’

Objavljeno: 16.03.22 u 18:56

Trener Partizana izneo je očekivanja pred revanš.

Crno-belima je sutra u Roterdamu potreban pravi podvig, ukoliko žele da nastave takmičenje u Ligi konferencija. Parni valjak od 21 mora da pouša da sustigne minus iz meča u Beogradu (5:2).

Stanojević je pred revanš istakao da je situacija teška, ali da će ekipa dati sve od sebe da taj zaostatak anulira.

– Nismo imali do sada situaciju da idemo na revanš sa negativnim rezultatom, ali ovoga puta smo namerili na rivala koji je jednostavno bio bolji i zasluženo pobedio, pa sada imamo misiju koja je nerealna. Da je obrnuto, da igramo na našem stadionu bilo bi nam i lakše i šanse možda veće, no, kako igramo u gostima, imamo negativan rezultat, minus od tri gola, izuzetno nam je teško. Pričam realno, ne ono što želim da ljudi čuju i govorimo da se nismo predali. Pa, u redu – nismo, to ćemo pokazati po sastavu tima koji će izaći na teren. Ako ne pričam kao trener nego kao navijač, reći ću da idemo jako, da postignemo tri gola u prvom poluvremenu i nadamo se najboljem, rekao je Aleksandar Stanojević.

Stanojević je istakao da je izuzetna brzina igrača glavna snaga rivala.

– Snaga tog tima je u velikoj brzini svih igrača i primenljivoj tehnici koja prati tu brzinu. Neverovatno brzo razmenjuju pasove, imaju strašno brzu tranziciju i igru jedan na jedan. Imaju sve elemente modernog fudbala, modernog tima. Partizan je, pak, grešio u poslednjoj liniji i u fazi odbrane, ali i to je proizvod te njihove brzine i tehnike.

head coach Aleksandar Stanojevic
Fudbal-Super League Season 2021/2022
FK Partizan v Vojvodina
Beograd, 21.11.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Upitan da li činjenica da ekipa u revanšu nema pritisak rezultata olakšava pripremu drugog duela sa Fejenordom.

– U Partizanu uvek postoji pritisak, nosite grb i imate obevezu prema armiji navijača da odigrate najbolje što možete. Čak i kada igrate prijateljski meč i kada pomislite da nema presije – ima je i morate da igrate najbolje što možete. Vidite i po igračima koje smo poveli na revanš da taj rezultat iz prvog meča ne umanjuje našu obavezu prema navijačima. Imamo kadrovske probleme, ali računamo na sve raspoložive snage u ovom trenutku i shodno razvoju događaja na terenu ćemo se i ponašati i brinuti o narednom meču.

Pitanje je i da li će Fejnord usled velikog plusa biti fokusiran na crno-bele ili će već misliti o meču sa Ajaksom koji se igra za vikend.

– Videli ste da je Fejenord pred meč sa Partizanom rasprodao stadion? Kada klub rasproda stadion verovatno ne razmišlja o narednom meču. Oni će imati mogućnost da sa tim kvalitetom i rosterom da promene neke igrače. Menjali su sastav tokom grupne faze, gde su bili ubedljivo prvi, rotirali u nekim duelima. Lično bih voleo da izađu u jakom stastavu, mada je svaki njihov izbor – kvalitetan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter