0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

LEGENDA EVROPSKOG GIGANTA O ATMOSFERI NA MARAKANI: Ne može da se poredi ni sa čim na planeti, to je najneprijateljskiji stadion!

Objavljeno: 16.03.22 u 15:18

Trener zlatne generacije kluba iz Italije!

Arigo Saki, trener Milana za vreme čuvene generacije tog kluba sa kraja osamdesetih godina prošlog veka, govorio je za Tajms o tome kakva je atmosfera na najvećem srpskom stadionu. Prisetio se antalogijskog duela iz 1988. kada je usled magle prekinut meč.

 Nikada nisam video ni čuo takvu publiku. Za revanš su bile otvorene kapije i kasnije nam je rečeno da je bilo između 100.000 i 120.000 ljudi. Naš izvršni direktor Adrijano Galijani je ušao u svlačionicu pre utakmice i rekao nam da tamo gde je dan ranije bio jedan red, sada su dva ili tri. Rekao je da ne smemo da se plašimo, ali moglo bi se reći da je mislio suprotno – prisetio se Arigo.

– Atmosfera u Beogradu ne može da se poredi ni sa čim drugim na zemlji. Uz to treba dodati da je Zvezda bila pravi tim, sa sjajnim individualnim igračima koji su osvojili Kup Evrope nekoliko godina nakon što smo ih pobedili sa Milanom. Sećam se, međutim, da u obe utakmice jednostavno nisu želeli da napadnu. Sa Rendžersom, posle poraza 0:3 u Glazgovu, Crvena zvezda neće imati druge opcije osim da napadne, tako da bi to trebalo da bude potpuno drugačije iskustvo od onog koje smo imali na terenu – zaklkučio je Saki.

On je u svojoj trofejnoj karijeri dva puta osvajao Kup šampiona, dva puta je postajao i prvak sveta, a ima i jednu titulu prvaka Italije, uz mnoge druge trofeje.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter