0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/@AFCAjax

PRERANI KRAJ ZA DUŠANA TADIĆA I AJAKS: Domaći delovali dominantno u grupi, pa razočarali sve! (VIDEO)

Objavljeno: 15.03.22 u 23:26

To bi bilo to od ove generacije!

Fudbaleri Ajaksa su na svojoj Amsterdam Areni izgubili minimalnim rezultatom od Benfike i tako završili takmičenje na prvom eliminacionom koraku. Domaćin je jalovo napadao celu utakmicu, nisu uspeli da stvore šansu, a u prvom poluvremenu je čak i pogodak domaćih poništen. Ajaks je imao gotovo 70 posto vremena u svojim nogma, pretio konstantno, ali ipak zreliji tim ide dalje.

Ključni momenat se desio kada je u 77. minutu na centaršut Alehandra Grimalda iz kornera natrčava sjajni Darvin Nunjez koji stiže do lopte pre Onane koji pliva u prazno i ostavlja nebranjen gol, a napadač Orlova zakucava loptu u nebranjenu mrežu. Do kraja utakmice videli smo festival valjanja gostiju, ali i sjajnu šansu Brajana Brobija u 97. minutu koju je Vlahodimos savršeno odbranio.

Ovako se završila avantura jedne od najuspešnijih generacija u novijoj istoriji Ajaksa, ostaje upamćeno da su ostvarili maksimalan učinak u grupnoj fazi, ali od toga nisu mogli više. Gosti su odlično neutralisali Sebastijena Alea i Dušana Tadića koji nisu bili faktor večeras, ali i pored zrele partije Benfika će biti najpoželjniji rival na žrebu u petak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter