0
ATP

FOTO: Twitter/@atptour

KECMANOVIĆ IGRA SJAJNO OVE GODINE, JOŠ JEDAN VELIKI USPEH: Ono u Australiji nije bilo slučajno, pred Srbinom velika, ali premostiva prepreka!

Objavljeno: 15.03.22 u 21:10

Srbin u osmini finala!

Plasirao se Miomi Kecmanović u osminu finala Masters turnira u Indijan Velsu nakon što je u dva seta bio bolji od Holanđanina Botika fan de Zandšulpa, a rezultat po setovima bio je 7:6, 7:5. Meč je trajao 107 minuta, a Srbin osim manjih padova nije imao većih oscilacija.

Prvi set je bio izuzetno tvrd i izjednačen, toliko da ni jedan od dvojice tenisera čak nije došao ni do brejk prilike. Kecmanović je u dva navrata terao Botika da dođe do gemova nakon đusa, ali do oduzimanja servisa nije došlo. Ipak u taj brejku Miomir je dodao gas i relativno lako priveo set kraju.

U drugom setu Kecmanović je napravio rani brejk, i prema razvoju događaja delovalo je da meč neće imati neke peripetije usled mirnih servis gemova srpskog tenisera. Ipak u osmom gemu Kecmanović je doživeo pad koncentracije i dozvolio rivalu da se vrati u meč. Sve je delovalo kao da će ponovo da se igra 13. gem, ali u poslednjem servis gemu Holanđanina, Kecmanović mu oduzima servis, potom bez izgubljenog poena uzima sledeći servis gem i overava kartu za narednu rundu.

Tamo 61. tenisera sveta čeka Mateo Beretini, ovogodišnji polufinalista Australijan Opena, kao i prošlogodišnji finalista Vimbldona, koji je u dva seta izbacio Lojda Herisa (6:4, 7:5). To će biti prvi meč Italijana i Srbina, i pored toga što je Mateo favorit daleko od toga da mladi srpski teniser neće imati šanse za iznenađenje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter