1
Košarka

FOTO: STARSPORT

‘DA OSTANE NEŠTO POSLE NAS’: Savić otkrio kako je doveo Pantera i Ledeja, a Grobarima će se svideti kada čuju koja je ideja ‘parnog valjka’!

Objavljeno: 15.03.22 u 13:23

Sportski direktor crno-belih otvorio dušu.

Prošlo je godinu dana otkako je Zoran Savić preuzeo vrlo odgovornu funkciju KK Partizan, i za vrlo kratko vreme klub je prošao kroz turbulentan period. Najveći Savićev ‘posao’ do sada jeste potpis legendarnog Željka Obradovića.

Kada se sumiraju utisci nakon godinu dana, Savić ističe veliko zadovoljstvo.

Utisci su dosta pozitivni. U odnosu na ono kada sam došao, bila je takmičarska sezona, završili smo sezonu i bilo je dosta turbulentno. Sačekali smo do kraja juna, do potpisa Željka i onda krenuli sa pojačanjima u julu. Neke organizovane ekipe u julu imaju gro ekipe, ali mi nismo mogli da planiramo drugačije. Doveli smo 11 novih igrača i Miletića kog smo doveli za plej-of KLS. Još otežavajuća okolnost da nijedan od 15 igrača nije radio sa Željkom. I za njega je to bio novitet, jer se posle 27 godina vratio u Srbiju – kazao je sportski direktor crno-belih na početku razgovora za Arenu sport.

Partizan je juče posle osam godina slavio u ‘Morači’.

– Utakmica je bila veoma bitna. Atmosfera je bila sjajna, prijateljska, doček je bio fenomenalan. Ušli smo jako dobro u utkamicu i odigrali pametno. Ekipa je dosta mlada, juče smo imali možda i najmlađu ekipu u sezoni, pošto smo od 12 igrača imali šestoricu koji imaju od 18 do 21 godinu.

Žoc je u Partizan doveo brojna pojačanja, među kojima su se istakla i neka zvučnija imena, poput Kevina Pantera i Zeka Ledeja.

To su bile neke situacije u kojima je moralo brzo da se reaguje. Zeka smo potpisali za tri sata, jer smo imali informaciju da će da ga puste iz ugovora i to smo iskoristili. Sa Panterom je takođe bilo vrlo brzo, dogovor je bio između Željka, Ostoje i mene da mu damo ponudu i za pola dana je pozitivno odgovorio. Dobro nam je došlo da smo potpisali dva igrača da damo poruku da smo ozbiljni, iako to nismo „pumpali“ da bi napravili euforiju, ali kada dovedete takvog trenera euforija se sama stvori, bez da iko išta radi.

Savić je otkrio koja je ideja kluba.

Ideja da se ostavi nešto posle nas. Ideja predsednika Mijailovića i Upravnog odbora je da se napravi trenažni centar, što će biti jedno mesto gde ćeš okupiti sve mlađe kategorije na jednom mestu. Igrajući u Pioniru mi gubimo novac, i moraš da imaš svoj dom. Ideja je da se napravi vrhunska akademija, jer moraš da uzimaš najbolju decu iz okruženja i Evrope. Globalizacija je takva da naša deca vrlo rano odlaze vani, a jedan od razloga je i što ne vide budućnost da će igrati ovde. Mi šaljemo poruku da će ovde mladi igrači igrati. Glas je došao iz KLS lige i zašto mu ne bismo dali šansu ukoliko je dobar igrač. Naši igrači u KLS-u moraju da pruže dobre partije, da bi privukli poziv Partizana – rekao je Zoran Savić.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter