0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

ZVEZDA PREOKRENULA, PA SLAVILA PROTIV METALCA: Ohi i Pavkov pokazali da su ubitačan tandem, crveno-beli iskoristili kiks ‘večitog rivala’! (VIDEO)

Objavljeno: 14.03.22 u 17:55

Crveno-beli su ostvarili veliku pobedu u Gornjem Milanovcu.

Crvena zvezda pobedila je Metalac na teškom gostovanju rezultatom 1:2 i tako se izjednačila na prvoj poziciji sa Partizanom, koji je juče na svom stadionu remizirao sa Napretkom.

Tim Dejana Stankovića iznenadio je pristup Metalca na samom početku meča. Domaćini se nisu povukli u uvodnim minutima utakmice, već su izašli visoko na polovinu crveno-belih. Prvi ozbiljniji napadač srpskog šampiona viđen je u 9. minutu, Ben je posle jedne kontre pokušao sam da završi akciju, ali je pao u šesnaestercu rivala, lopta je došla do Ohija koji lepo šutirao, međutim čuvar mreže Metalca je sjajnom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

FOTO: Starsport

Pet minuta kasnije u odličnoj prilici našao se i Mirko Ivanić, koji je izašao na ‘jedan na jedan’ sa Mrkovićem, ali je golman domaćih ponovo sjajno odreagovao i pobrinuo se da njegova mreža ostane netaknuta.

Od prvog sudijskog zvižduka jasno je bilo da Metalac nije ušao u ovaj meč isključivo sa ‘ciljem’ da preživi, već da pokuša da napravi ozbiljan problem timu iz Ljutice Bogdana. U 16. minutu Fićović je mogao da dovede svoj tim u vođstvo, ali je pogodio samo spoljni deo mreže. Na sredini prvog poluvremena, Zvezda je uspostavila potpunu terensku inicijativu, u 25. minutu Ivanić je sjajno pronašao Kangu, koji je volej udarcem poslao loptu malo pored leve stative.

FOTO: Starsport

U 31. minutu usledio je ‘hladan tuš’ za goste, Dragović je izgubio loptu, Prestiž je uposlio Cvetkovića, koji je preciznim udarcem poslao loptu iza leđa Milana Borjana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOTSPORT.rs (@hotsport.rs)


Nastavili su crveno-beli sa presingom, Katai je u 39. minutu lucidnim udarcem pokušao da lobuje golmana Metalca, ali ponovo bezuspešno.

Igrao se 45. minut kada je ofanzivna igra gostiju urodila plodom. Katai je sa leve strane pogodio Ohija ‘u trepavicu’ koji je bez većih problema glavom zatresao mrežu i tako popravio raspoloženje kod crveno-belih.

Dejan Stanković je na poluvremenu napravio prvu izmenu, iz igre je izašao El Fardu Ben dok je šansu dobio visoki napadač, Milan Pavkov.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOTSPORT.rs (@hotsport.rs)

Ohi je imao prvu veliku šansu u drugom poluvremenu, sjajni napadač je mogao u 51. minutu da potpuno preokrene rezultat kada je odlično šutirao glavom posle jednog centaršuta, ali lopta je završila malo pored stative.

Ivanić je povukao jednu kontru, prosledio loptu desno do Pavkova, koji se odlično snašao i tako ‘režirao’ veliki preokret.

Deset minuta kasnije, Pavkov je ponovo postigao gol, koji mu je ovog puta poništen zbog ofsajda. Trener crveno-belih je u 68. minutu napravio drugu izmenu na meču, Srnić je ušao u igru umesto Ohija.

FOTO: Starsport

I trener Metalca je u 74. minutu napravio izmenu, pa je poslednjih 15 minuta odigrao Staniša Mandić koji je u igru ušao umesto Cvetkovića.

Igrao se 75. minut kada je Aleksandar Katai mogao da reši pitanje pobednika na ovom meču, međutim popularni ‘Magiko’ je prviše driblao u kaznenom prostoru i tako sam sebi zakomplikovao situaciju.

Posle drugog gola Zvezde ritam utakmice je znatno opao, a većih iznenađenja nije bilo do 85. minuta kada je nakon jednog centaršuta loptu zahvati Stuparević, ali na sreću gostujuće ekipe, fudbaler Metalca nije šutirao onako kako je želeo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter