0
AdmiralBet ABA Liga

Nenad Stefanovic i Bruce Jones i Danilo Tasic Kup Radivoja Koraca, kup Srbije, polufinale Crvena Partizan - FMP kosarka, Nis, Srbija 19.2.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

SVE ‘MIRIŠE’ NA SPEKTAKL: Cibona dolazi kod ‘Pantera’ u Železnik, Stefanović prepušta gostima ulogu favorita!

Objavljeno: 13.03.22 u 10:53

Prošlo je tačno mesec dana od kada je FMP odigrao poslednju utakmicu na domaćem terenu.

Vreme je za povratak u ’FMP Arenu’! U nedelju od 21 čas Panteri će dočekati Cibonu, silno motivisani da odbrane domaći teren.

Pre svega bi trebalo istaći da su gosti iz Zagreba u neverovatnoj formi. U tri takmičenja su nanizali 12 trijumfa i osvojili Kup Hrvatske. FMP ima iza sebe lošiji niz rezultata, ali je opšti utisak da je igra sve bolja i da je pitanje trenutka kada će se ekipa vratiti na pobednički kolosek. Prva prilika je u nedelju, a da bi se savladala odlična Cibona potrebna je i podrška publike.

Podsećamo, u prvom delu sezone FMP je slavio u ‘’Draženovom domu’’ rezultatom 66:69 uz sjajne partije Gereta Nevelsa i Brajsa Džonsa koji su zajedno ubacili 49 poena. Okolnosti su sada značajno drugačije za Pantere jer Nevels zbog povrede i dalje odsustvuje sa terena, a prisutni su i drugi kadrovski problem.

Interesantno je da je na pomenutom meču u Zagrebu debitovao Aleksa Stepanović koji je govorio o narednom meču:

Očekuje nas izuzetno teška utakmica protiv ekipe Cibone, direktnog konkurenta za mesto u plejofu. Oni su promenom trenera dobili neku novu energiju i vezali 12 pobeda u ABA ligi, prvenstvu i kupu Hrvatske. Na nama je da popravimo utisak od prošlog kola, pre svega u odbrani i kontroli skoka, kao i da smanjimo minute praznog hoda u napadu. Daćemo sve od sebe da pobedimo i budemo korak bliže plejofu – rekao je Stepanović.

Svoja očekivanja izneo je i trener FMP Nenad Stefanović:

– Igramo sa ekipom Cibone koja je sigurno među timovima koji su u najboljoj formi u ABA ligi. Normalno je da svaka promena trenera donosi privremeni boljitak, ali je ovo već kontinuirani boljitak koji se vidi u broju vezanih pobeda i osvajanju Kupa. Neki igrači su dobili drugačije uloge i odnosu na prvi meč mislim da nas očekuje puno drugačija utakmica u Beogradu. Razlozi su ovi koje sam naveo, ali i to što ponovo nismo sigurni u kom sastavu ćemo nastupiti. Prepuštam Ciboni ulogu favorita jer je to u ovom trenutku tako. Mi ćemo probati u odnosu na naš sastav da damo svoj maksimum i kao uvek na domaćem terenu imamo dobar nivo energije i borbenosti. Nadam se da će hala biti puna kao što je bila na nekim prethodnim utakmicama. Cibona je prilično zvučno ime, a i stanje na tabeli je takvo da odlučuje o bitnim mestima na tabeli – rekao je Stefanović.

Utakmica 22. kola ABA lige na program je u nedelju od 21 čas u FMP Areni. Ulaz je slobodan i KK FMP i ovom prilikom poziva sve navijače i ljubitelje košarke da u velikom broju ispune dvoranu i pomognu mladoj ekipi u borbi za 11. pobedu u sezoni.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter