0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Twitter/@ABA_League

PARTIZAN SRUŠIO BUDUĆNOST U MORAČI: Drugi vezani derbi crno-belima, prvo mesto je i dalje realnost! (VIDEO)

Objavljeno: 13.03.22 u 21:00

Pobeda Partizana u vatrenoj atmosferi!

Košarkaši Partizana slavili su u gostima u Podgorici protiv Budućnosti rezultatom 72:80. U jednoj sjajnoj utakmici punoj preokreta i neizvesnosti bolje su se snašli gosti i uspeli da odnesu jako važan brejk nazad u Beograd. Meč je takođe obeležio užasan šut domaćih sa distance, koji je bio ispod 30 posto. Ovo je prva pobeda u možda čak i najtežem gostovanju u Jadranskoj ligi.

Utakmica je počela furiozno od strane Partizana, imali su u jednom momentu čak i rezultat 1:15, a maksimalna prednost u je iznosila 16 poena. Potom uspela je budućnost da smanji na jednocifren zaostatak, da bi crno-beli opet pobegli. Ipak, do kraja je malo po malo tim Aleksandra Džikića topio razliku i sa samo četiri poena zaostatka otišao na poluvreme.

Drugi deo igre je prošao u totalnom egalu, ni jedna ekipa nije mogla da stvori osetniju prednost, deluje kao da je Avramović sa dve trojke uzastopno ušao u seriju kao u večitom derbiju, ali i pored toga Partizan nije uspeo da stigne do osetnije prednosti. U samoj završnici Vili Rid je promašio nekoliko otvorenih situacija, kao i slobodnih bacanja i tako koštao Budućnost pobede pred svojim navijačima. Potom su košarkaši Partizana pogodili nekoliko teških šuteva i tako slomili plavo-bele.

Takođe je tim Željka Obradovića imao problema sa faulovima, Matijas Lesor i Alen Smailagić su relativno rano došli do svoje četvrte lične, ali i pored toga Budućnost nije mogla da profitira u reketu. Takođe je viđeno nekoliko strašnih zakucavanja sa obe strane, a ono Vilija Rida je jedno od najboljih u sezoni do sada.

Crno-beli su imali pet dvocifrenih igrača, Kevin Panter, Jam Madar i Aleksa Avramović su ubacili po 13, Zek Ledej je imao poen manje, a Balša Koprivica je ubacio 10 poena. Kod domaćih najefikasniji bio je Kendrik Peri sa 16 poena, Džastin Kobs je ubacio poen manje, MJK je meč završio sa 11 poena, dok je poslednji dvocifreni Vili Rid sa 10.

Partizan je ovom pobedom ostao u trci za prvo mesto regularnog dela Jadranske lige, ali uslov za to su sve pobede do kraja, i dva kiksa Crvene zvezde, dok je Budućnost ovim proazom i zvanično okačila belu zastavu kada je pitanje borba za jednu od dve vodeće pozicije pred doigravanje.

Standings provided by SofaScore LiveScore


 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter