0
Košarka

Zeljko Zelimir Obradovic Zoran Savic Partizan KK trening 17.8.2021. foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

NAVIJAČI ‘PARNOG VALJKA’ OVO NISU ZNALI: Savić otkrio zanimljive stvari o Željku Obradoviću, evo sa kojom idejom je Žoc došao u Partizan!

Objavljeno: 13.03.22 u 10:24

Prošlog leta eksplodirala je vest da se Željko Obradović vraća u srpsku košarku, i to u klub koji ima posebno mesto u njegovom srcu – Partizan.

Euforija među navijačima Partizana je postala ogromna, a velike zasluge za Žocov dolazak na klupu ‘parnog valjka’ pripadaju sportskom direktoru crno-belih, Zoranu Saviću.

Čuveni košarkaš je otvorio dušu za ‘BasketNews’, i tom prilikom govorio o raznim temama. Savić i Obradović su i ranije sarađivali, a sportski direktor Partizana je otkrio da Željko sada ima mnogo više energije.

Sjajna stvar je što Željko ima sada više energije nego što je imao kada smo sarađivali u Realu 1995. godine. Verujte, on je energičniji sada. Sa 62 godine on odrađuje svaki trening, trči sa igračima od prvog do poslednjeg minuta. Mladim košarkašima ispravlja greške, ragovara posle treninga… Sećan se da je bio energičan kada je trenirao mene, ali on voli ljude. Voli da bude okružen ljudima i voli košarku. Nikada nisam video da neko toliko voli košarku, a posebno Partizan – rekao je Savić.

Željko je u Partizan došao sa jednom idejom, a to je da se razvijaju domaći igrači, i da tim bude sastavljen sa 12 srpskih košarkaša.

– Imao je ideju da ekipa bude sastavljena od 12 srpskih igrača. Šokirao me je. Znao sam da ću ako nađemo četvoricu ili petoricu biti srećan. U današnje vreme, bez stranaca, nemoguće je napraviti rezultat – istakao je Savić, i potom dodao:

– Pokušali smo da pričamo sa domaćim igračima, ali to nije lako. Najtalentovaniji košarkaški napuštaju Srbiju već sa 12 godina. Imamo nove generacije koje su naučene da dobiju sve odmah. Postoje ljudi oko srpske košarke koji savetuju igrače da ne dođu u Zvezdu ili Partizan jer je tu ogroman pritisak. Mlađe generacije sada hoće odmah u NBA ligu, a posle dve godine zovu nas i mole da dođu u Partizan ili Zvezdu, a na sve to ne žele da igraju za reprezentaciju. Uvek imaju izgovore, ali mislim da to nije samo slučaj u Srbiji, već svuda. Potreban je rizik, mora se izaći iz zone komfora – objasnio je Savić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter