0
Domaći fudbal

Fudbal UEFA Europa League season 2017-2018, Second qualifying round 2nd leg Crvena Zvezda v Irtysh (Pavlodar) Dusan Andjelkovic Beograd, 20.07.2017. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

‘MORAMO I MI DA BUDEMO REALNI’: Dušan Anđelković veruje u pobedu protiv Rendžersa, evo kako je meč u Škotskoj izgledao iz njegovog ugla!

Objavljeno: 13.03.22 u 14:19

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Rendžersa na „Ajsbroku“ 3:0 pre nekoliko dana.

Bivši fudbaler crveno-belih i akter utakmice iz 2007. godine, kada je ekipa Rendžersa izbacila Crvenu zvezdu iz kvalifikacija za Ligu šampiona – Dušan Anđelković je prokomentarisao utakmicu za Meridian sport.

Izabranici Dejana Stankovića su se borili, ali je falilo sreće da postignu pogodak. Tri poništena gola zbog ofsajda, promašen penal, prečka… Ostaće žal za tim, ali nas očekuje revanš na stadionu „Rajko Mitić“ za nedelju dana.

Kako kaže Anđelković, izabranici Dejana Stankovića su dobro ušli u meč i pokazali kvalitet, ali je falilo sreće u završnici.

– Dejan Stanković je posle utakmice dobro rekao, svi smo tužni i razočarani previsokim rezultatom i tom pobedom od 3:0, koja po mom mišljenju uopšte nije zaslužena, jer odnos na terenu uopšte nije bio takav. Bio sam miran i kod 1:0 i kod 2:0, jer sam osetio da smo kvalitetniji i da je pitanje momenta kada ćemo dati gol. Nisam očekivao da će pasti treći gol, ali to je sve fudbal – rekao je Anđelković za Meridian sport.

Anđelković je napravio paralelu između sadašnje i utakmice kada je on igrao protiv Rendžersa, a kako kaže i tada i sada je falilo sreće.

Drugačije su utakmice, tad i sad, ali mi smo bili bolji od Rendžersa u obe utakmice, u tom dvomeču smo bili kvalitetniji tim i sigurno smo zaslužili da prođemo po prikazanoj igri i šansama koje smo imali. Jednostavno sam mislio da ćemo da postignemo gol. I sada posle nekoliko godina, drugačiji timovi, tada su došli do finala Lige Evrope i bili dosta jaki, ali smo mi bili bolji. Slična situacija je i sada, imamo dosta dobar i iskusan tim, što smo pokazali u Glasgovu, ali da onoliko situacija bude protiv nas, da je stvarno neverovatno – rekao je bivši Zvezdin kapiten i dodao:

Pored sveg što se izdešavalo, promašenog penala – penala za Rendžers, ja stvarno ne mogu da verujem šta se izdešavalo. Zvezda je izašla muški, stvarala šanse, igrači nisu klonuli ni na 1:0 i 2:0, što je vrlo zanimljivo. Igrači su videli da mogu da se bore i verovali su da će postići gol.

Za kraj je izneo očekivanja za revanš, a kako kaže, čuda u fudbalu se dešavaju i sve je moguće.

Ne mogu da kažem da se ne nadam, jer se u fudbalu čuda dešavaju, a „Marakana“ je jedno od čuda, plus ako padne brzi gol, koji može da promeni čitavu situaciju. Sa 3:0 imamo mnogo manje šanse, jer treba pobediti sa 3:0, a da ne primiš gol, a mi pričamo o osmini finala Lige Evrope. Ipak je Rendžers dao Borusiji četiri komada u Dortmundu, moramo i mi malo da budemo realni, ali nada postoji, brzi gol pred punim stadionom i može svašta da se desi. Jedva čekam taj revanš – zaključio je Anđelković.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter