0
Košarka

FOTO: Screenshot/Youtube

LUKA DONČIĆ DEFINITIVNO PREUZIMA LIGU: Slovenac dugo sam vukao Dalas, ali sada ima i tim oko sebe može da dominira i na tvrdim mečevima! (VIDEO)

Objavljeno: 13.03.22 u 23:25

Mavsi slavili na istoku!

Košarkaši Dalasa slavili su na gostovanju Bostonu u TD Gardenu rezultatom 92:95 i tako aktivno nastavili da jure domaći teren u prvoj rundi plej-ofa. Seltiksi su bili u prednosti gotovo čitav tok meča, ali su gosti ostali pribrani i nisu davali Bostonu da se odlepi. U neizvesnoj završnici na dodavanje Dončića pogodio je trojku Spenser Dinvidi, i tako devet sekundi pre kraja doneo pobedu Maveriksima.

Najefikasniji u pobedničkom timu podrazumevano je Luka Dončić, koji je pokazao i da na utakmicama na malo poena može da bude odličan, a meč je završio sa 26 poena i sa po osam skokva i asistencija. Najviše mu je pomagao Dorijan Fini-Smit sa 19, a pratio ga je Spenser Dinvidi sa poenom manje. Poslednji dvocifreni je Džejlen Branson sa 14 poena.

Kod domaćih najbolji je bio Džejson Tejtum sa 21 poenom i 11 skokova, najveću podršku je imao u vidu Ala Hroforda sa 17 poena i šest skokova, Markus Smart je ubacio 15, poen manje Džejlen Braun, dok je Robert Vilijams Treći brojao do 10 poena i sedam skokova.

Dalas je i dalje peti sa gotovo identičnim skorom sa Denverom i Jutom koji su ispred, odnosno iza njega, dok je Boston na istoj poziciji na istoku, gde je nekoliko ekipa uključujući i njih u borbi za drugu poziciju na kraju regularnog dela.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter