0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@ChelseaFC

ČELSI JE U PROBLEMIMA ALI PRVAK SVETA NASTAVLJA SA POBEDAMA: Sjajna proslava gola Tuhela, Karamele sve bliže selidbi u niži rang! (VIDEO)

Objavljeno: 13.03.22 u 17:56

Sjajno popodne u Premijer ligi!

Fudbaleri Čelsija su pred svojim navijačima, i pored strašno teške situacije van terena u kojoj se klub nalazi, slavili su protiv Njukasla minimalnim rezultatom. Plavci su ceo meč dominirali, imali su loptu u svojim nogama više od 70 posto vremena, ali nisu uspeli da konkretnije ugroze gol gostiju. Svrake su se i pored silnih pojačanja grčevito branile na Stamford Bridžu, ali Kai Haverc na isteku poslednjeg minuta regularnog toka matira Dubravku i ostavlja tri boda u Londonu.

Usledila je i neverovatna rekacija trenera Čelsija, Tomasa Tuhela, kojem deluje kao da je pao veliki teret sa leđa nakon pogodka njegovog sunarodnika.

Everton i definitivno očekuje grčevita borba za opstanak do poslednjeg kola. Karamele su poražene na svom Gudisonu od Vulvernhemptona minimalnim rezultatom. Strelac jedinog gola za goste bio je Konor Kodi, na asistenciju Rubena Neveša, a stvari za tim Frenka Lamparda krenule su od loših ka gorim nakon što je 20 minuta pre kraja utakmice pocrveneo i Džondžo Keni, defanzivac kluba iz Liverpula.

Norič je i definitivno otpisan kako sada stvari stoje, jer su Kanarinci izgubili na Eland Roudu od domaćeg Lidsa rezultatom 2:1. Rodrigo je već nakon 15 minuta igre doneo prednost Belima, koji su nastavili da pritiskaju i ostatak meča ali nisu mogli da osiguraju pobedu. To je moglo da ih skupo košta jer je u nadoknadi vremena Keni Meklin izjednačio rezultat, ali pobedu Lidsu tri minuta kasnije, Džo Gelhard za trijumf koji udaljava Bele od zone ispadanja i donosi im „šest“ bodova, kako se kolokvijalno kaže, jer su ima Kanarinci direktan rival u toj borbi.

U Sautemptonu Sveci su poraženi od Votforda koji je takođe u borbi za opstanak i prekinuli su niz od četiri meča bez pobede. Stršljenovi su do prednosti došli nakon 15 minuta igre preko Kuča Ernandeza, koji je duplirao prednost svog tima 20 minuta kasnije. Rezultat je u samoj završnici prvog dela smanjio Muhamed Elijunusi. Domaći su napadali u nastavku ali nisu uspeli ni da dođu do boda.

Na meču u Londonu između Vest Hema i Aston Vile nije bilo uzbuđenja sve do završnice. Tek 20 minuta pred kraj u duelu ekipa sa gotovo identičnim domaćim garniturama, Ukrajinac Andrij Jarmolenko je doneo prednost svom timu. Pablo Fornals je deset minuta kasnije povećao prednost domaćih, a asistent kod oba gola bio je Said Benrama. Do kraja Vila je uspela da smanji prednost preko Džejkoba Remzija ali to je bilo to od tima Stivena Džerarda.

Pogledajte i tabelu elitnog ranga engleskog fudbala:

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter