0
Evroliga

Jure Zdovc Evroliga, Euroleague, Crvena Zvezda - Zalgiris 13.10.2021. Beograd, Srbija 13.10.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ŠOK U KAUNASU: Žalgiris iznenadio Barselonu!

Objavljeno: 11.03.22 u 23:35

Veliki podvig litvanske ekipe!

U okviru 29. kola najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi, Žalgiris je odmerio snage sa prvoplasiranom Barselonom. Domaćin je pred skoro 13 hiljada navijača napravio veliko iznenađenje! Utakmica u Kaunasu završena je rezultatom 91:84.

Favorizovani tim Šarunasa Jasikevičijusa bolje je otvorio utakmicu. Barselona je igralu fenomenalnu odbranu tokom prvih 10 minuta susreta. Katalonci su Žalgiris zadržali na vrlo skromnih devet poena, dok su oni postigli 17.

Očekivalo se da će Barsa nastaviti u istom ritmu, ali došlo je do promene situacije na terenu. Timovi su zamenili uloge, a Žalgiris je zaigrao na znatno kvalitetnijem nivou. Litvanci su drugu četvrtinu rešili u svoju korist sa 26:18.

Barselona je ponovo preuzela inicijativu nakon velike pauze. Neprestana podrška sa tribina davala je vetar u leđa domaćem sastavu. Odlična atmosfera nije uspela da spreči goste iz Španije da pred odlučujući period igre stvore sedam poena prednosti (56:63).

Delovalo je da će Žalgiris upisati novi poraz u Evroligi, ali ekipa trenera Zdovca je odigrala deonicu za pamćenje. Blistali su Litvanci i uspeli su da postignu čak 35 poena u odlučujućem periodu igre. Barsa se zadrala na skromnom učinku od 21 postignutog poena.

Bila je to sedma pobeda Žalgirisa u ovosezonskom takmičenju, pa se više ne nalazi na začelju tabele. Barsa je i dalje lider takmičenja sa skorom 18:5.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter