0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NENAD FILIPOVIĆ ZA HS: ‘Čukarički je klub koji zaslužuje respekt! Izvukli smo pouke i nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim partijama’

Objavljeno: 11.03.22 u 20:22

‘Gledamo u svoje redove! Moramo da verujemo još jače u ono što radimo!’

Raspored Superlige Srbije u okviru 27. kola donesi nam susret između Čukaričkog i TSC-a iz Bačke Topole. Brđani u subotu od 19 časova dočekuju izabranike Žarka Lazetića. Glavni arbitar susreta na Banovom brdu biće Nikola Radaković.

Prvi ovosezonski duel dva tima odigran je na TSC Areni u oktobru prošle godine. Ekipa koju sa klupe predvodi Saša Ilić slavila je na neugodnom gostovanju rezultatom 1:2. Golove za Brđane postigli su Stefan Čolović i Asmir Kajević, a jedini pogodak za TSC delo je Petra Ratkova. 

FOTO: STARSPORT

Jedan od najboljih golmana Superlige Srbije, Nenad Filipović, govorio je za HotSport uoči susreta u Beogradu. Iskusni čuvar mreže ekipe iz Bačke Topole poštuje domaći sastav, za koji je imao samo reči hvale, ali se nada da njegova ekipa može do dobrog rezultata u prestonici Srbije.

NF: Dosta toga smo propustili prethodne polusezone, tu mislim i na utakmicu protiv Čukaričkog koju smo odigrali u Bačkoj Topoli, gde smo poraženi sa 1:2. To je sve iza nas, izvukli smo pouke i dobro smo ušli u prolećni deo sezone. Nadam se da ćemo nastaviti sa odličnim igrama!

Filipović je biranim rečima govorio o narednom protivniku.

NF: Čukarički je klub i ekipa za svaki respekt, što najbolje opisuje i njihovo sadašnje stanje na tabeli. Imaju na klupi čoveka koji ima sjajnu fudbalsku karijeru iza sebe i koji ih odlično predvodi. Mi pre svega gledamo sebe i u svoje redove, da nastavimo sa dobrim igrama i da nastavimo da verujemo još jače u ono što radimo i siguran sam da će rezultat doći.

  TSC je klub koji dosta ulaže u budućnost. Vredno se radi u Bačkoj Topoli, kako na Akamediji za razvoj mladih talenata, tako u seniorskom timu. Uopšte ne čudi što su očekivanja uvek velika.

NF: Baš kao i pre početka prvenstva, tako i sada… Ambicije našeg kluba su uvek visoke! Klub kao što je TSC zaslužuje da svake sezone igra u Evropi. Čvrsto verujem i nadam se da ćemo u tome uspeti! Idemo korak po korak ka ostvarenju naših ciljeva.

Za Nenada je timski uspeh daleko značajniji od individualnog.

NF: Ja sam perfekcionista i uvek težim ka višem i boljem, tako da uvek može i mora bolje. Ne opterećujem se suviše svojim partijama, gledam da dam celog sebe za ekipu, a ekipa je ta koja uvek izbaci pojedinca u prvi plan.

Filipović nije želeo da izdvaja pojedince, već je poručio da je kolektiv i timski duh glavni adut ekipe iz Bačke Topole.

NF: Pa težimo da igramo ono što treniramo i radimo svakodnevno. I to polako dolazi na dobar nivo, tako da je vera u sebe u naš kolektiv i u ono što radimo naš glavni adut – zaključio je Nenad Filipović u razgovoru za HotSport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter