0
AdmiralBet ABA Liga

Marko Josilo ABA Liga, plej of play off Crvena Zvezda - Igokea Beograd, Srbija 3.5.2021. Maj 3. 2021. foto: Djordje Kostic /STARSPORT

IGOSI NASTAVILI POBEDNIČKI NIZ: Jošilo predvodio tim do novog trijumfa!

Objavljeno: 11.03.22 u 22:20

Još jedno sjajno izdanje ekipe Dragana Bajića u ABA ligi!

Košarkaši Igokee ostvarili su treći uzastopni trijumf u najkvalitetnijem takmičenju u regionu. Ekipa koju sa klupe predvodi Dragan Bajić savladala je Zadar u okviru 22. kola ABA lige. Susret u ‘Sportskoj dvorani Laktaši‘ završen je rezultatom 79:67.

Gostujući sastav je bolje startovao! Iskusna ekipa Zadra izgledala je odlično na terenu u uvodnim minutima duela u Laktašima. Karter i Tompson zadavali su ozbiljne probleme domaćoj ekipi. Prvi period igre završen je rezultatom 19:23.

Druga deonica protekla je u znaku čvrste defanzive na obe strane terena. Teško su poentirali i jedni i drugi. Prilazi ka košu bili su zatvoreni, a nisu se akteri istakli sa visokim procentima šuta. Pri odlasku na poluvreme na semaforu je pisalo 37:37.

Usepla je Igoeka da nametne svoj ritam u nastavku. Domaći su u trećoj deonici slavili sa 23:17 i tako se rezultatski odvojili na +6 pred ulazak u odlučujući period utakmice.

Igokea je u potpunosti slomila otpor ekipe iz Hrvatske kada je to bilo najpotrebnije. Igosi su četvrtu četvrtinu rešili u svoju korist sa 19:13. Ponovo je na scenu stupila fantastična odbrana domaćeg sastava.

Najefikasniji igrač u redovima pobedničkog sastava bio je Marko Jošilo. Fantastični Jošilo je predvodio Igose sa učinkom od 17 postignutih poena, pet uhvaćenih lopti i dva uspešna dodavanja. Pratio ga je Voler sa 15 postignutih poena.

U ekipi Zadra istakao se iskusni Džastin Karter. Bivši as Galatasaraja i Pinar Karšijake ubacio je 16 poena, uz četiri skoka i tri asistencije. Tompson je imao identičan poenterski učinak, uz 11 uhvaćenih lopti i jedno uspešno dodavanje.

Igokea u narednom kolu gostuje Partizanu, dok će Zadar dočekati Cedevita Olimpiju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter