0
Boks

BELGRADE, SERBIA - OCTOBER 30: Almir Memic (L) Serbia punches Kevin Schumann (R) during the AIBA World Boxing Championships Middleweight (75kg) match at Stark Arena on October 30, 2021 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

SRPSKI BOKSERI NAPADAJU NAJVIŠI PLASMAN: Spremni su za takmičenje sa najboljima, Srbiji talenta ne fali!

Objavljeno: 10.03.22 u 10:33

Srpska osmica u Poreču cilja evropske medalje!

Od 11. do 24. marta 2022. godine u Poreču će se održati boksersko Evropsko prvenstvo za seniore i seniorke, te seniore ispod 22 godine. Najtalentovaniji i najbolji mladi evropski bokseri boriće se za medalje u ukupno 25 težinskih kategorija (12 ženskih i 13 muških). Za šampionat u Hrvatskoj prijavilo se preko 30 zemalja Starog kontinenta, a boje Srbije će braniti dve bokserke i šest boksera koji su među najboljima u Evropi. Na Evropskom prvenstvu U-22 pravo nastupa imaju bokserske i bokseri rođeni 2000, 2001, 2002. i 2003. godine.

Na najvećoj smotri budućnosti evropskog boksa, mladih snaga koje će zablistati u punom sjaju na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine i dominirati svetskom scenom u narednim godinama uz naše zlatne devojke Nikolinu Gajić i Aleksandru Rapajić, čast zemlje braniće mlade srpske boks vedete: Omer Ametović, Sejdi Nazif, Semiz Aličić, Nenad Jovanović, Džejlan Toskić i Almir Memić. Na delu ćemo ponovo videti OSA trio srpskog boksa: Omer – Semiz – Almir koji su se punim srcem, hrabrošću i motivacijom borili na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Beogradu za što bolji plasman Srbije.

Muhammet Unlu (TUR) v Omer Ametovic (SRB)
AIBA World Boxing Championships-Belgrade 2021-Opening Ceremony
Beograd, 27.10.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Stručni štab naše reprezntacije u Poreču čine: selektor Milan Piperski. trener Luis Frometa Matos, kondicioni trener Igor Tomaševič i Marko Mijaljević, fizioterapeut Miloš Makera. Na listi sudija nalazi se i srpski arbitar Aleksandar Knežević.

“Svi naši reprezentativci, osmica koja će nas predstavljati u Poreču svojim angažmanom, verom, posvećenošću, radom i izgaranjem na treninzima, sparinzima, pripremnim takmičenjima pokazali su da zaslužuju plasman na Evropsko prvenstvo do 22 godine u Poreču. Svi su napredovali, pripreme koje smo imali u Beogradu su pokazale da su na pravom putu, da imamo izuzetne mlade takmičare koji mogu da se nose sa evropskim. Hrabrost i motivacija su kao i uvek na visokom nivou i ciljamo medalje – rekao je selektor boks reprezentacije Srbije Milan Piperski.

Walter Oupathana (LAO) v Semiz Alicic (SRB)
AIBA World Boxing Championships-Belgrade 2021-Opening Ceremony
Beograd, 29.10.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Žestoka konkurencija na EP u Poreču čeka na naš mladi nacionalni tim u boksu.
“Ni mi nismo za potcenjivanje, ni našim protivnicima neće biti svejedno da nas vide preko puta u drugom uglu ringa. Kada izađe raspored mečeva znaće da imaju težak zadatak pred sobom, jer sada svi znaju za to da mi u svaki meč idemo svim snagama, hrabro i do kraja, da za nas poraz nije opcija” – zaključio je mladi srpski boks as Almir Memić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter