0
Ostali sportovi

FOTO: PSS

SJAJNE VESTI ZA SVE LJUBITELJE PLIVANJA: Otvoreno prvenstvo Srbije počinje sutra, jure se norme za svetsko takmičenje!

Objavljeno: 10.03.22 u 09:42

U Plivačkom savezu Srbije u petak otvaraju sezonu takmičenja i plivači kreću po medalje!

Posle nekoliko meseci treninga i plivači Srbije jedva čekaju da počnu sa treninzima. Plivački savez Srbije, u skladu sa međunarodnim kalendarom takmičenja za 2022. godinu, na bazenu SC „Novi Beograd“,  u Beogradu organizuje internacionalno plivačko takmičenje Otvoreno prvenstvo Srbije 2022., od 11. do 13. Marta.

Takmičenje je pojedinačno i traje tri dana u toku kojih će se čak 378 plivača iz ukupno 38 klubova iz Srbije i inostranstva takmičiti za titulu prvaka prvenstva, kao i za ostvarenje kvalifikatornih normi za međunarodna takmičenja. Ovo takmičenje nalazi se u kalendaru Svetske plivačke federacije – FINA, na kome mogu da se ostvare propisane norme za učešće na FINA Svetskom prvenstvu u plivanju, koje će se ove godine ponovo održati u Mađarskoj u gradu Budimpešta u junu mesecu.

FOTO: PSS

Srpski plivači sa velikim ambicijama dočekuju start u petak i nadaju se uspesima. U Plivačkom savezu Srvije velike nade polažu u reprezentativce, među kojima su Anja Crevar (osvajačica srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Kazanu 2021. godine), Nina Stanisavljević (osvajačica srebrne medalje na Evropskom juniorskom prvenstvu u Rimu, prošle godine), Velimir Stjepanović i Uroš Nikolić (članovi štafete 4×100 kraul), Uroš Živanović (osvajač zlatne medalje na Komen Kupu) i mnogi drugi.

Kvalifikacije počinju svakog dana u 09:00, a finala sun a program od 17:30. Takmičenje se održava u skladu sa Zdravstvenim protokolom PSS, bez prisustva publike, ali je Plivački savez Srbije omogućio uživo prenos preko interneta svih trka, svakog dana –

FOTO: PSS

Medaljama će se nagraditi takmičari koji su se u okviru svoje kategorije plasirali kao prvi, drugi i treći u svim individualnim disciplinama i štafetama. Plivački savez Srbije već tradicionalno organizuje ovo takmičenje u martu mesecu u želji da svoj sport približi svima i tako podstakne razvoj svih oblika plivanja. PSS se i putem medija zahvaljuje Ministarstvu omladine i sporta na finansijskoj podršci i prilici da grad Beograd još jednom bude domaćin ovog događaja od međunarodnog značaja i u 2022. godini.

Nadamo se da će ovaj, po svemu pozitivan i svima dostupan događaj biti inspiracija kako sadašnjim, tako i budućim mladim plivačkim šampionima i u ovim specifičnim uslovima.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter