0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA League/Dragana Stjepanovic

ČAČANI PRED KRKU: Da se što pre vratimo na pobednički niz!

Objavljeno: 10.03.22 u 16:52

U okviru 22. kola ABA lige košarkaši Borca imaće priliku da po drugi put u tekućoj takmičarskoj godini odmeri snagu i košarkašku veštinu sa Krkom iz Novog Mesta (subota, 17 sati).

Ovaj susret biće lepa prilika da se tim Marka Marinovića vrati na pobedničku stazu. Naime, u minulom kolu Borac je doživeo poraz u Zagrebu od Cibone (89:74), tako da mu je potrebno da trijumfuje, kako bi u dobrom ritmu dočekao naredne izazove.

– Težak poraz je iza nas. Nismo bili na svom nivou, što se i videlo u toku utakmice. Daćemo sve od sebe da nam se to više ne ponovi, rekao je Bojan Tomašević, krilni centar čačanske ekipe.

Pre toga Borac je bio u pozitivnom ritmu, pa je upisao nekoliko krucijalnih pobeda, koje će dobrano omogućiti da ostvari svoj primarni cilj.

– Pre Cibone ostvarili smo dve veoma značajne pobede na domaćem terenu. Igrali smo kao pravi tim i uz pomoć publike izvukli ono najbolje iz nas. Mislim da posao još nije završen i da ne treba da se opustimo, nego što pre da se vratimo u pobednički ritam, dodao je Tomašević.

FOTO: Cibona/Mihal Jacic

Sledi okršaj sa Krkom, koju je Borac savladao u prvom delu sezone.

– Utakmica protiv Krke neće biti nimalo laka. Tim iz Novog Mesta je jedan veoma iskusan sastav. Ima odlične šutere i uglavnom mu se igra svodi na šut za tri poena. Zbog toga smatram da uz agresivan pristup utakmici od prvog minuta, kao i podršku publike, možemo do još jedne pobede na domaćem terenu, rekao je košarkaš Borca.

Protiv Krke biće potrebna podrška sa tribina. A klub se ponovo postarao da nagradi verne navijače.

– Uvek očekujemo pune tribune. Publika je ta koja nam daje dodatnu energiju, tako da se nadam da će u subotu doći što više ljudi da nas podrži, pa da zajedničkim snagama zabeležimo još jedan uspeh, kazao je Tomašević.

Bojan Tomašević je u poslednje vreme vidno podigao nivo igre.

– Imao sam neke dobre partije u prethodnih nekoliko utakmica. Ali to ne znači da treba da se opustim, već da nastavim u tom ritmu. Moram da radim i dalje, da se još više trudim, kako bih ostao u dobrom ritmu, završio je Bojan Tomašević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter