0
Ostali sportovi

FOTO: Sportske igre mladih

PLAMEN RADOSTI I PRIJATELJSTVA ZAPALIĆE SE U PETAK: Deveta sezona Sportskih igara mladih! (FOTO)

Objavljeno: 09.03.22 u 18:30

Karavan kreće iz Čačka!

Plamen radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, zapaliće se u petak 11. marta u Čačku, gde se očekuje učešće velikog broja dečaka i devojčica od predškolskog uzrasta do 15 godina. Inspirisani edukativno-sportskom kampanjom “Zero Waste – Budi deo igre – Čuvajmo našu planetu”, a povodom obeležavanja pet godina Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Čačku, nekadašnji učesnici Igara iz Čačka posadili su pet novih sadnica kuglaste katlape. Na taj način simbolično je obeležen mali jubilej prijateljstva dece Čačka i Sportskih igara mladih.

FOTO: Sportske igre mladih

I ove godine deca širom Srbije takmičiće se u 10 sportova. SIMOVCI su nestrpljivo čekali da turniru počnu, tako da su već završena i dva regionalna turnira. Već se znaju pobednici turnira u Sremsko Mitrovici i Beogradu, gde je učestvovao veliki broj mladih šahista. Maheri za crno-belom tablom stigli su i iz Rume, Novog Sada, Buđanovaca, Pančeva, Šida, Batajnice…

SIMOVCI ČUVAJU PLANETU

U Srbiji je ove godine u okviru Dunav osiguranje Sportskih igara mladih startovala ekološka radionica „Zero Wastebudi deo igrečuvajmo prirodu“. Radionice, kao i „zeleni poligon“ su deo kampanje „Svet bez otpada“, koju na globalnom nivou sprovodi kompanija Coca Cola, dugogodišnji prijatelj Sportskih igara mladih. Planirano je da se ove ekološke radionice održe širom Srbije.

FOTO: Sportske igre mladih

Dunav osiguranje Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Za decu su svi programi besplatni. Zdravlja i bezbednost dece su na prvom mestu tako da se sva takmičanja održavaju u skladu sa epidemiološkim merama koje je propisao Krizni štab Vlade Srbije zaštiti od korona virusa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter