0
Fudbal

BELGRADE, SERBIA - NOVEMBER 17: Artem Besedin (C) of Ukraine celebrates after scoring a goal during the UEFA Euro 2020 Qualifier between Serbia and Ukraine on November 17, 2019 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

FIFA IZAŠLA U SUSRET UKRAJINCIMA: Baraž pomeren, Rusija je već izbačena!

Objavljeno: 08.03.22 u 11:11

FIFA donela odluku!

Svetska krovna fudbalska organizacija odlučila je da usliši molbu Ukrajine, da se baraž za Svetsko prvenstvo u Kataru pomeri do daljnjeg usled invazije Rusije na tu državu prenosi BBC. Oni su trebali da se sastanu sa Škotskom na Hempdenu u Glasgovu 24. marta. Ipak do toga nije došlo, a drugo polufinale u kome su Vels i Austrija takođe je pomeren.

„Fudbal je nebitan usred sukoba. Imamo snažan osećaj solidarnosti koji su nam poslednjih dana preneli navijači i građani Škotske. Ponudili smo podršku ukrajinskim kolegama koliko god je moguće u ovim teškim okolnostima“, rekao je predsednik saveza zemlje na severu ostrva, Rod Petri.

Nezvanično duel bi trebao da se odigra u junu, ali naravno da još uvek nema nikakve potvrde, a Rusija, koja je trebala da se sastane sa Češkom, izbačena je iz baraža.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter