0
AdmiralBet ABA Liga

Rok Stipcevic European basketball championship, round of 16 basketball match between Serbia and Finland on September 13, 2015 in Lille, France (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

HRVATSKI VETERAN HVALI SRBIJU: Nama je sport generalno u padu, dok je njima košarka nešto najbitnije! (VIDEO)

Objavljeno: 07.03.22 u 23:31

Rok Stipčević iskreno o košarci u regionu!

Rok Stipčević, košarkaš Krke iz Novog Mesta, govorio je za podkast Inkubator, kod voditeljke Ivone Hemen, o brojnim temama, a jedna od najinsteresantnijih jeste odnos sporta u Srbiji i Hrvatskoj. Košarkaš rođen u Mariboru je rekao sledeće:

 Ovo je nezahvalna tema. Naš PDV i njihova primanja nisu jednaka. Naš PDV kad se doda na platu, nije jednak njihovom. Takođe, oni ne učestvuju u nacionalnom prvenstvu do marta, već su fokusirani na Evropu i ABA ligu, ili samo na ABA ligu, dok to nije trenutna situacija u Hrvatskoj i Sloveniji. Treća stvar, košarka je od nacionalnog interesa i vrlo bitna za celu Srbiju, dok se kod nas to tako ne predstavlja, niti se to tako vidi – istakao je on i dodao:

 Mislim da kada se sve sabere, dolazi se do toga da je mnogo bolja situacija u Srbiji. Mislim da u Evroligi i Evrokupu imamo 4 ili 5 igrača, a oni 40-50. Tako da, mi se trenutno ne možemo meriti što se tiče kvaliteta. Neznači da ih ne možemo dobiti. Ali, oni mogu da sastave 4 reprezentacije, koje će biti podjednake, a mi ćemo se boriti da sastavimo jednu reprezentaciju. Oni su na mnogo većem nivou, sa mnogo više klubova. Hrvatska ne igra ni jedno evropsko takmičenje. Igramo ABA ligu gde imaš Zadar, Split i Cibonu koji su na dnu tabele, a na vrhu su i FMP i Partizan i Crvena zvezda. Već tu je veliki disbalans. Sa druge strane, u ABA 2 ligi, imaš Osijek, koji je zadnji. Praktično, ti ne postojiš na mapi, a Srbi imaju te klubove koji, ne samo da su prisutni, nego su i vodeći u svim tim takmičenja.

Na kraju se osvrnuo i na generalno sport u celoj zemlji:

 Nama sport generalno pada. Nama Evropu u rukometu igra Zagreb gde poslednjih godina gubi sve. Vaterpolo, nas nema više, Odbojka, gde smo? Košarke, nemaš nikog. Fudbal? Dinamo je jedini prezimio u Evropi. Generalno, košarka je jedan deo sporta, i trbalo bi pomoći. Neko bi trebalo da zagrebe i potrudi se. To se u Srbiji događa. Imaš ljude koji se bave time, pričaju o tome. Dosta sam upućen kroz prijateljstva, oni žive to, a kod nas je usputna stanica.

Rok je sinoć pomogao svojoj Krki da dođe do prve pobede nakon 12 utakmica, i tako gurne jučerašnjeg rivala Split, na poslednju poziciju ABA lige. Zeleni iz Novog Mesta sada imaju četiri pobede, dok Žuti iz Dalmacije pobedu manje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter