0
Domaći fudbal

Fudbal-Super League Season 2021/2022 Crvena Zvezda v Novi Pazar Beograd, 06.03.2022. foto:Starsport.rs ©

ZVEZDA RAZBILA NOVI PAZAR: Het-trik Kataija, Delije napravile rođendansku žurku! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 06.03.22 u 18:10

Crveno-beli lako do novog trijumfa!

U okviru 26. kola nacionalnog prvenstva Srbije, fudbaleri Crvene zvezde dočekali su Novi Pazar. Zvezda je brzo slomila otpor, a zatim ‘razbila’ protivničku ekipu. Dominirali su crveno-beli od prvog sudijskog zvižduka do poslednje sekunde susreta. Aktuelni šampion Srbije postigao je čak četiri pogotka za 21 minut utakmice, a na kraju je slavio sa ubedljvih 5:0.

Zvanje igrača utakmice svakako pripada Aleksandru Kataiju, koji je na proslavi 77. rođendana Crvene zvezde postigao tri pogotka. Delije su na tribinama napravile sjajnu atmosferu.

Zvezda je do prednosti došla već u 8. minutu utakmice. El Fardu Ben je na sjajan način uposlio Ohija, a Norvežanin je na prepoznatljiv način loptu prosledio u mrežu gostujućeg sastava. Pokazao je Ohi još jednom da poseduje neverovatan osećaj za gol. Omojiuanfo se od dolaska u redove crveno-belih redovno nađe na pravoj pozciji za postizanje pogotka.

Nije se dugo čekalo na promenu rezultata. Igrao se 16. minut susreta kada se u ulozi asistenta ponovo našao Ben. Iskusni ofanzivac je ovog puta kroz sredinu proigrao Aleksandra Kataija, a najbolji strelac ekipe je na rutinski način savladao golmana Vujanca. Dejan Stanković je konsultovao lidera svoje ekipe i pitao ga da li želi izmenu, ali Katai je očigledno bio raspoložen za igru i nije želeo da napusti teren.Trener Zvezde vodi računa o minutaži, jer crveno-bele u četvrtak očekuje duel sa Rendžersom u okviru osmine finala Lige Evrope.

Samo nekoliko sekundi nakon što se Katai upisao u listu strelaca, mreža Novog Pazara ponovo se zatresla. Miljenik navijača Zvezde, popularni Magiko, ovog puta je upisao asistenciju. Mirko Ivanić je postigao 11. pogodak u ovosezonskom takmičenju.

Revanširao se Ivanić Kataiju već u 21. minutu. Iskusni vezista je uzvratio asistenciju, a drugi gol na utakmici postigao je Aleksandar Katai.

Dobru priliku za goste propustio je Mujezinović. Nakon asistencija Maksimovića, udarac Mujezinovića izblokirao je Aleksandar Dragović.

Zvezda je do kraja prvog poluvremena propustila sjajnu priliku za novi pogodak. Ponovo je Ohi demonstrirao vrhunske napadačke sposobnosti. Norvežanin je na malom prostoru prevario dva defanzivca gostujućeg sastava, ali je šutirao neprecizno, preko gola.

Nastavila je Zvezda na identičan način i nakon velike pauze. Dejan Stanković je odmah pružio šansu Milanu Pavkovu i Nemanji Motiki, dok su na zasluženi odmor otišli Ohi Omojiuanfo i Mirko Ivanić.

Zapretila je Crvena zvezda u uvodnim minutima preko Motike, a potom i preko Kataija. Popularni Magiko je napravio nekoliko vrhunskih driblinga, zatim je šutirao, ali usledila je odlična intervencija golmana Vujanca.

Fudbal-Super League Season 2021/2022
Crvena Zvezda v Novi Pazar
Beograd, 06.03.2022.
foto:Starsport.rs ©

Nije propuštena prilika zaustavila Kataija u nameri da postigne het-trik. Povremeni reprezentativac Srbije je u 56. minutu pogotkom krunisao svoju fenomenalnu partiju.

Katai je već u 59. minutu napustio igru, a tada mu se pridružio i Aleksandar Dragović. Na teren su istrčali Nikola Stanković i Radovan Pankov.

Pretio je domaćin neprestano. Milan Rodić je probio po levom boku i poslao je loptu u srce kaznenog prostora. Najviši u skoku bio je Milan Pavkov, ali njegov udarac je završio pored stative. Upravo je Milan Rodić otišao na pauzu u 69. minutu meča. Na poziciji levog beka oprobao se mladi Andrija Radulović.

Do kraja duela crveno-beli su dominirali, ali više nije bilo promene rezultata.

Zvezda u narednom kolu gostuje Metalcu u Gornjem Milanovcu, dok će Novi Pazar ugostiti Mladost iz Lučana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter