1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Mega Basket/Ivica Veselinov

ABA LIGA: Igokea odnela pobedu iz Beograda, četvrti vezani poraz Mege

Objavljeno: 06.03.22 u 14:41

Slaba treća deonica za poraz Mege od Igokee!

Košarkaši Mege poraženi su od Igokee u 21. kolu ABA lige sa 81:71 (15:14, 22:18, 13:28, 21:21). Prazni minuti domaćih u trećoj deonici skupo su koštali Megu u duelu koji je bio izuzetno značajan u borbi za šesto mesto koje vodi u plej-of. Iako je Mega imala vođstvo i vrlo solidnu igru u prvih 20 minuta, sve to je nažalost prokockano u drugom poluvremenu.

Košarkaši Mege odigrali su treću četvrtinu duela sa Igokeom za zaborav. Jednostavno, ništa im nije polazilo za rukom. Uvodna tri minuta su bili bez koša, a iskusni tim Igokee je sve to koristio na pravi način. Gosti iz Aleksandrovca su serijom 17:2 prvi put stekli dvocifrenu prednost (49:39). Njihovo vođstvo išlo je do maksimalnih 13 poena u finišu treće deonice, ali je trojkom uz zvuk sirene Samson Ružencev vratio kakvu takvu nadu.

Ipak, u poslednjoj deonici Mega nije imala snage da napravi preokret. Igokea je kontrolisala dešavanja na parketu hale sportova „Ranko Žeravica“, a tome su znatno doprinele i greške domaćih kojih je u ovom meču jednostavno bilo previše čak i da su igrali protiv ekipe slabijeg kvaliteta nego što je to veoma snažan tim Igokee.

Najefikasniji u redovima Mege su bili Nikola Jović sa 22 poena i Karlo Matković. U ekipi Igokee se istakao Antabia Voler sa 17 poena.

Posle 21 odigranog kola ABA lige Mega ima skor 8-12 uz utakmicu manje, dok Igokea ima po 11 pobeda i 9 poraza.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter