0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Twitter/@ABA_League

ZADAR ŠOKIRAO BUDUĆNOST U DALMACIJI: Četvrti poraz Podgoričana, COL stotkom slomila Mornar! (VIDEO)

Objavljeno: 05.03.22 u 21:28

Sjajne utakmice iza nas u ABA ligi!

Iza nas je prvi dan nastavka takmičenja regionalne lige, a na programu su bile dve izuzetno interesantne utakmice. U prvom meču dana u Baru Cedevita Olimpija je savladala domaći Mornar 79:101 i time nastavlila negativan niz te ekipe, kojoj je ovo četvrti vezani poraz. Zadar je na svom parketu šokirao Budućnost u izuzetno tvrdoj utakmici, a rezultat je bio 65:63.

U timu iz Ljubljane najefikasniji su bili Jogi Ferel sa 17 poena i pet asistencija, dok je Džejkob Pulen upisao isto toliko poena. Najveću podršku su imali od Zorana Dragića sa 15, Murića 12, Ogusta 11 i Omića sa 10 poena. Kod domaćina najbolji je bio Balša Živanović sa 19 poena, a dvocifren je bio još samo Sead Šehović sa 13.

U Dalmaciji je bilo napeto do samog kraja, a glavnu ulogu je igrao Trevor Tompson sa 16 poena i devet skokova. Junaković je ubacio 15, Džastin Karter je meč završio sa 11 poena i sedam skokova, dok je Dominik Mavra punio sve kolone i upisao 10 poena, šest skokova i sedam asistencija. Kod gostiju su dvocifreni bili samo Di Džej Sili sa 14, odnosno Vili Rid sa 10 poena.

Budućnost je sada treća na tabeli sa 14 pobeda i 4 poraza, dok se Zadar još više primakao opstanku i sada ima skor 7 trijumfa i 12 poraza. Cedevita Olimpija je sa ovom pobedom došla do broja 12 u sezoni, uz to su izgubili 7 puta, dok Mornar ima identičan skor kao Zadar 7-12.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter